Русенец спечели 4 милиона и половина от тотото с фиш за 6.75 лв.

Турция обяви, че няма да позволи “едностранни” проучвания за газ край Кипър

Вилна зона край бивши уранови мини вече ще ползва питейна вода Водните сдружения трябва да имат договори с „В и К”

Вежди посвети на Снежа завръщане в изкуството Изложба скулптура и рисунка в столичната галерия на „Сан Стефано“ 22

Николина Ангелкова се срещна с Андрю Форбс, законодателен директор към Сената на САЩ

Общинската управа на Свищов настоява за бюджетна субсидия на Стопанската академия Общинарите обявиха подкрепата за висшето учебно заведение в декларация

Нов силен трус е усетен в Пловдивско

3 години уседналост за вход в училищата в София Промени при записването е забавачка на децата с хронични заболявания

Пра-правнукът на смелия журналист Макгахан хареса Велико Търново за бъдещ дом

Собственикът на “Енерго про” за продажбата на ЧЕЗ в България: Повече от 20 години съм работил в Източна Европа, никога не съм срещал нещо такова

Хайтови продължават войната за Левски

Заради наводнен манеж отлагат кушиите на Тодоровден във Варна

Честванията по повод 26 години от обявяването на НП „Рила“ за защитена територия продължават

Илияна Йотова: България наложи Западните Балкани в политиката на ЕС

“Инерком груп” купува бизнеса на ЧЕЗ в България за 320 млн. евро

Българите оптимисти за икономиката и финансите си Голяма част от населението обаче смята, че ситуацията е неблагоприятна за спестяване

Анкетата на НСИ отчита подобрение в намерението на потребителите у нас да купуват стоки и предмети за дълготрайна употреба.

Потребителското доверие нараства с 1,6 пункта през юли

Българите са оптимисти за доходите си и за развитието на икономиката, показват данни на НСИ за потребителското доверие в страната през юли. Домакинствата очакват финансовото им състояние да се подобри в следващата една година, като прогнозите им за 2018 година са по-малко негативни спрямо три месеца по-рано, отчита националната статистика. Потребителското доверие нараства средно с 1,6 пункта през второто тримесечие на 2017 година в сравнение с нивото си от април. Градското население е по умерено в очакванията си (+1,2 пункта), докато при хората от селата оптимизмът е осезаем (2,8 пункта).

Въпреки че по-голяма част от българите продължават да считат икономическата ситуация в страната като „неблагоприятна за спестяване“, оценката на населението за развитието на икономиката през последните 12 месеца се повишава с 3,9 пункта. Анкетата на НСИ отчита подобрение в намерението на потребителите у нас да купуват стоки и предмети за дълготрайна употреба. Оказва се, че в малките населени места са по-благоприятно настроени за покупки през следващата една година спрямо жителите в градовете.

Българите смятат, че в страната има покачване на потребителските цени, но с по-слабо темпо спрямо това, което са очаквали през април. Затова и прогнозата им за инфлацията в страната е да расте с по-бавно темпо през следващите 12 месеца.

Намалява негативизмът и по отношение на безработицата.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Много удобна анкетка на неси:))) От лъгане и мазане така са се оплели като гарга в кълчища та нищо не се разбра – хем сме оптимисти, хем сме неоптимисти хахахаха..а работодателите от тоя оптимизъм така се въодушевили, че решили да намаляват заплатите може и с 50%..а оптимистите очакват да ги качат с 50%, съвсем се забъркахме в намеренията си също като намеренията на анкетката:)))

  2. Тези стъкмисти провеждат анкетите помежду си, някой друг роднина също включват. Никой от тези стъкмисти не е отивал между народа и извън градовете където хората мизеруват.

Отговорете