България - Англия без публика

Най-чаканият мач от феновете на националния ни отбор по футбол, този срещу Англия, може да се играе без публика. Дисциплинарната комисия на УЕФА е отворила процедура срещу България заради проявен расизъм в последното ни домакинство от евроквалификациите срещу Косово (2:3) на 10 юни.

Една от възможните санкции в правилника е затварянето на трибуните за следващото ни домакинство. А то е на 14 октомври именно срещу Англия. Тежест ще има преценката в сериозността на деянието от страна на делегатите в европейската футболна централа, както и за кой пореден път се случва то.

България вече е наказвана в миналото за прояви на расизъм и зависи дали УЕФА ще ги вземе предвид, или започва броенето от настоящия квалификационен цикъл. Ако се приеме второто, ще има частично затваряне на сектора, от който са дошли расистките подвиквания. Но ако се вземат предвид и предишните провинения, следващата санкция е мач без публика. При трето провинение, България може да бъде извадена от надпреварата.

А УЕФА вече наказа за подобна проява Черна гора, който е в нашата група. Тимът игра без публика в един мач, заради расистки обиди към играчи на Англия (1:5) в края на март.

Централата ще обяви решението си след изслушване, което ще се проведе на 18 юли.

Освен расизъм, по време на мача имаше и ексцесии на трибуните на „Васил Левски“. Български фенове влязоха в конфликт с тези на съперника, които наблюдаваха срещата няколко реда по-надолу. Към косоварите дори полетяха няколко бутилки с вода.

Снимка СПОРТАЛ

Коментари

Задължително поле