България без грешки пред Европейската сметна палата

Единствени сме с такива показатели, обясни Томислав Дончев

България няма нито една грешка в управлението на проекти по политиката на сближаване в ЕС - това са изводите от годишния доклад на Европейската сметна палата за 2015 г. Информацията от одита бе представена в сградата на Министерския съвет от българския представител в евроведомството Илиана Иванова в присъствието на вицепремиера Томислав Дончев.

“Кохезионната политика, или политиката за сближаване на ЕС е най-големият източник на финансово подпомагане за инвестиции в растеж и заетост. България е сред държавите членки, които получават най-много средства за това. Да бъдем изрядни и единствена страна без грешка от всички проверени дейности от кохезионната политика за 2015 г. е знак, че системата у нас работи и институциите ни заслужават доверие”, коментира Дончев.

Той добави, че България се справя добре в темповете на инвестиции със средства от европейските фондове, подобрявайки значително напредъка в тази сфера, сравнен с този в същия момент от предходния програмен период.

“За втора поредна година при одитираните операции у нас не бяха открити никакви грешки. За целия европейски бюджет общият изчислен процент грешки при тези политики възлиза на 5,2%. Това е сериозно на прага”, разясни Илиана Иванова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България