България без Гълъбинов и Чочев за Лигата на нациите

Eдинственият роден футболист, подвизавал се в първенство от топ 4 през последния сезон, нападателят Андрей Гълъбинов, остана извън състава на България за предстоящите първи срещи от новосвормирания турнир за Лигата на нациите. Новото попълнение на „Специя“ не попадна в групата, определена от селекционера Петър Хубчев за двубоите със Словения и Норвегия. Наставникът на „лъвовете“ обяви имената на общо осем играчи, подвизаващи се зад граница.

Сред тях са Пламен Илиев („Астра“), Страхил Попов („Касъмпаша“), Васил Божиков („Слован“), Георги Костадинов от руския „Арсенал“, Симеон Славчев („Карабах“), Спас Делев („Погон“), Ивелин Попов („Спартак“) и Божидар Краев („Мидтиланд“).

Аут е и Ивайло Чочев, халфът на „Палермо“. Бившият играч на ЦСКА все още не е в оптимално физическо състояние, след като получи серия травми през изминалата кампания. Тепърва ще станат ясни и имената на футболистите от родната Първа лига. Интересното е, че през настоящата кампания Краев има 128 минути в шампионата на Дания след първите 6 кръга. Ситуацията с Делев не е по-различна – един мач и малко повече от час на терена след 5 изиграни кръга в Полша.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ