Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 24.10.2019

На 24 октомври 2019 да почерпят

Григор Димитров отпадна от турнира във Виена

Катер на гръцката брегова охрана мина през лодка с мигранти

Бени Ганц получи мандат от президента на Израел да формира ново правителство

„Капитал” изкара ЕК палач на магистрала “Струма” Източници на “Труд” в Брюксел опровергаха манипулациите в изданието за строителството на трасето Крупник - Кресна

Регистрация по ДДС при реклами във фейсбук

Всички страни от ЕС са се съгласили на отсрочка за Брекзит

Саудитската агенция по храните: Bългарските продукти са висококачествени

Къванч Татлъту заминава за 6 месеца в САЩ

Има задържан за взрива в гаража на адвокат от Монтана

Вдигат осигуровките за свободните професии Повече ще внасят и фермерите

ЦИК разреши привличане като обвиняем на Тома Белев за антисемитизъм Постъпило е мотивирано искане от главния прокурор по досъдебно производство

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 24 октомври 2019

Министър Танева: Над 600 работни места ще бъдат създадени чрез проекти по подхода ЛИДЕР

Революционни промени в българския футбол

Българският футбол се сдоби официално с концепция за развитие на школите у нас за следващите 10 години. Решението бе взето по време на заседание на Изпълкома на БФС, на което присъства и инициаторът на проекта и селекционер на „лъвовете“ Красимир Балъков. С приемането на програмата, която трябва да промени статуквото на клубно и национално равнище, се цели излизане от кризата, в който се намира родният футбол през последните 15 години. В сърцевината на проекта е заложена работата с подрастващите – ще бъдат приложени съвременни тренировъчни методики на ниво ДЮШ, които да създадат бъдещия гръбнак на клубния и националния футбол. „Планът Балъков“ включва предложение за създаването на нов социален продукт – футболни училища. Допълнително ще бъде внедрена централизирана клауд-базирана скаутинг система, обхващаща цялата страна, както и последни технологии в областта на видео-анализа и обучението. Планът включва съвместно финансиране от страна на спортното министерство, БФС и футболните клубове, които отговарят на лицензионните критерии и имат желание да развиват своите академии по тази програма.
Успоредно с това от сезон 2020/21 влиза в сила още едно революционно правило, според което отборите от елита нямат право да използват вратари без паспорти от Европейския съюз. Към днешна дата потърпевши са „Лудогорец“ заради южноамериканците Ренан и Хорхе Браун, Милан Миятович, черногорският страж на „Левски“, а също и украинецът Генадий Ганев от „Дунав“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.