Върхът на Джеймс Бонд Интерактивни изживявания с автомобилите на Агент 007

Вижте как Кейт и Уилиам излизат от болницата с новородения принц

Александра Богданска-Петканова на почивка без мъжа си

Шофьор на претъпкан бус “вежливо” подхвърлил 30 лева подкуп на пътни полицаи

Спираме да ядем боклуците на Европа В София бе обсъдено бъдещето на здравните системи

Бившият лидер на босненските сърби Радован Караджич настоя за отмяна на присъдата му за геноцид

Трябва ли да ми изплащат „клас“ със задна дата, ако е дължим

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 24 април 2018

Д-р Мирослав Ненков: Таксата при общопрактикуващите лекари трябва да се увеличи

МО купува леки коли за един милион

Славчо Атанасов: Последните 20 години по стадионите се получиха много неприятни неща

Първа лека катастрофа за новите шофьорски закони (обзор) Депутати, катаджии и чиновници изслушаха куп забележките от експерти

Държавният дълг се понижи до 25% от БВП

Общинари събират пари за главния архитект на София Симеон Славчев: Бих призовал цялото общество да се включи в тази морална битка

Димитър Делчев: В момента дясното не може да се обедини

България е за пример пред други страни с прилагането на финансовите инструменти на ЕС Лиляна Павлова:

Снимка: Архив

“България е за пример пред други страни с прилагането на финансовите инструменти на ЕС”. Това заяви Лиляна Павлова, министър за българското Председателство на съвета на ЕС, по време на конференция „Финансови инструменти на ЕС- поуки и перспективи“, организирана от българската и европейската сметнa палатa.

“Успели сме ефективно да привлечем частен капитал и да го реинвестираме. Не можем да позволим финансовите инструменти на кохезионната политика и безвъзмездното финансиране от ЕС да отпаднат след 2020 г.”, заяви Павлова. По думите й през програмния период 2007-2013 г. страната е инвестирала 720 млн. лв. финансови инструменти, а през 2014-2020 г. стартовият капитал е 1,5 млрд. лв., който е планиран да се удвои и да достигне по линия на финансовия инжинеринг до фондовете за градско развитие, за околната среда и подкрепа на малкия и среден бизнес.

“Успяхме да утроим инвестицията и привлечения капитал, както и постигнахме на 100% целта, с която бяха създадени тези инструменти”, коментира министърът. „Ако в предишния програмен период България имаше определен ангажимент да инвестира за периода 2007-2013 г., то в програмния период 2014-2020 г. имаме ангажимент минимум 10% да бъдат инвестирани на базата на финансовия инженеринг”, добави Павлова.

“Предприехме една доста смела стъпка – взехме решение, когато говорим за финансови инструменти да бъде създаден Фонд на фондовете, изцяло базиран в България. Важно е да активираме българския финансов банков сектор спокойно да инвестира средства, защото това е една подкрепа на сектора, който е доста стабилен”, добави Лиляна Павлова.

От конференцията стана ясно, че България е на 7-мо място по усвояемост на финансови инструменти на ЕС, с 96%, при 75% за целия Европейски съюз.

Очаквайте подробности!

 

 

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

 1. вероятно затова имаме “4 пъти по-ниска средна заплата”:
  //trud.bg/%D0%B2%D0%B7%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D0%BC%D0%B5-4-%D0%BF%D1%8A%D1%82%D0%B8-%D0%BF%D0%BE-%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%BE-%D0%BE%D1%82-%D1%81%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%BB/
  то бива да си прост, ама толкоз прост кат евроатлантическите ни говеда не е нормално….

 2. Прасето се фука с чанти за по 3000€ , а пенсиите са по 90€.
  Това е класическа форма на цинизъм.

 3. България е за пример , как за . 27 .години , престъпниците облякане със властт я ограбиха ,и насилението намаля със близо 2 милиона … България е за пример …. няма работа …. няма помощи …. няма медицина … няма пенсии …. няма переспектива …….. има само затвори за бедняците кокошкари …. България е за пример как вси4ки коиито са били във властта от … 1989 … до …. 2017 … от президенти те ,до наи ниските етажи на власта , ограбиха България … България е за пример за това 4е няма нито един осъден от престъпниците във властта ефиктивно да е във затвора за ограбината за .. 27 .. години държава … Тая дибела отвратителна свиня колко комисиони си сложи във тлъстия и задник , и мисли хората за бодали …

 4. Не правете народа на глупав! Не знам как спечелихте изборите, но следващия път…

 5. Ама много е секси това “санираното” Лили, бе!!! Само като я погледна на снимката, нещо ми “става”!!!!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.