Американски изтребители прогониха руски военни самолети далеч от бреговете на Аляска

Президентът Радев: Свободата на словото не е отговорност единствено на издатели и журналисти, тя е битка на всеки гражданин Държавният глава връчи президентски плакет „Св. св. Кирил и Методий" на СБЖ

Мая Василева е новият зам.-изпълнителен директор на Агенцията за социално подпомагане

Графа и жена му на фестивала в Кан (СНИМКИ)

7 дрехи, които правят фигурата пълна

Близките на жертвите в катастрофата край Своге ще получат по 50 000 лева

Представиха сборник в чест на преподавателя във ВТУ проф. Стоян Буров Събитието се състоя в читалнята на Централната университетска библиотека

Условна присъда и пробация за деца наркопласьори

БАБХ: Няма халогенирани разтворители в зехтина на българския пазар

Издирват ромски съкровища в Северозапада и отвъд Дунав

България изнася стоки за единадесет германски провинции Една четвърт са за Северен Рейн-Вестфалия

България попада в топ 20 на най-важните търговски партньори на Германия в рамките на ЕС.

Продават се бг облекла и метали

България изнася стоки за единадесет от всички шестнадесет германски провинции, като една четвърт отиват в гродевете от Северен Рейн-Вестфалия. Бавария е втората провинция с най-голям дял вносни бг стоки (17,4%), следва я Баден-Вюртемберг (17%).

За германската провинция Северен Рейн-Вестфалия страната ни изнася най-много машини, като в това число влизат автомобилни части – 20,8% и облекло – 13%, докато за Бавария около 30% от вноса е на метали, най-често мед, и 7% на селскостопанска продукция. Стоките, които внасяме от Германия в странта, са предимно на автомобили (7%), лекарства (4%), трактори (2,5%) и хранителни продукти, в това число шоколад (1,3%).

По обем на двустранната търговия, България попада в топ 20 на най-важните търговски партньори на Германия в рамките на ЕС. По значение на търговския оборот България е на 41-во място сред всички 234 държави и територии в света, с които фирмите в Германия търгуват.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.