България и Сърбия разширяват сътрудничеството си в сферата на спорта

България и Събрия ще разширят сътрудничеството си в сферата на спорта. За това се договориха министърът на младежта и спорта Красен Кралев и сръбският му колега Ваня Удовичич, които проведоха официална двустранна среща, състояла се след разговорите за обща кандидатура за домакинство на Световното първенство по футбол на България, Сърбия, Румъния и Гърция.

По покана на Удовичич, Кралев посети 7-ото международно спортно изложение, което се провежда в Белград от 23 до 25 ноември с насоченост към детския и масовия спорт.

В Сърбия Красен Кралев проведе серия от разговори за сътрудничество с местния спортен институт, сръбската антидопингова организация, федерациите по волейбол, баскетбол, борба, джудо, спортни танци, военната спортна федерация и паралимпийската асоциация, с която се договори в началото на 2019 г. да се проведат двустранни срещи между български и сръбски отбори по баскетбол в колички.

По време на посещението си в Белград Кралев и Ваня Удовичич се договориха и за разработване на съвместни проекти по линия на трансграничното сътрудничество.

Коментари

Задължително поле