България на 15-то място по нови работни места Проучване

 

През 2016 г. България се нарежда на 15-та позиция по новосъздадени работни места в следствие на преки чуждестранни инвестиции (ПЧИ). У нас са открити нови 3 959 позиции, което е с 10% повече спрямо 2015 г. Това показват данните от „Проучването за атрактивността на Европа“, изготвен от консултантската компания Ernst & Young.

Великобритания заема първа позиция в класацията с 43 165 работни места, Полша е втора със 22 974 новооткрити позиции, в Германия, Румъния, Франция, Сърбия и Русия, се създават по над 15 000 работни места вследствие на ПЧИ.

„Наблюдаваме трайни тенденции на растеж, нови инвестиции и създаване на нови работни места в цяла Европа и в България.“, коментира Николай Гърнев, управляващ съдружник на Ernst & Young за България, Македония, Албания и Косово.

Софтуерните услуги привличат най-много преки чужди инвестиции в Европа през 2016 г. – общо 780 проекта или с 12% повече спрямо 2015 г., показват още данните от проучването.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.