България обсъжда с Европейската комисия реализирането на проекта за газов хъб „Балкан“

Снимка МС

Министър-председателят Бойко Борисов обсъди развитието на проекта за изграждане на европейски газоразпределителен център „Балкан“ с директора на дирекция „Вътрешен енергиен пазар“ в Генерална дирекция „Енергетика“ на Европейската комисия Клаус-Дитер Борхардт, съобщи правителственият пресцентър.

По време на срещата, инициирана в Министерския съвет днес, премиерът Борисов подчерта, че за България е основен приоритет страната да запази ролята си на транзитен център, а проектът за газов хъб „Балкан“ е ключов, защото ще допринесе за диверсификация на източниците и маршрутите на газ в България и Югоизточна Европа и ще бъде платформа за търговия с газ за целия регион.

В разговора участваха и заместник министър-председателят Томислав Дончев и министърът на енергетиката Теменужка Петкова, които обсъдиха бъдещи стъпки и последващи действия за реализиране на проекта в контекста на резултатите от предпроектното проучване за неговата реализация, които се очаква да бъдат готови до края на тази година.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Парцала Борисов такъв -г-ъ-з-о-з-а-в-о-д- отпрал, ще напълни по един -г-ъ-з-о-в- хъб с -г-ъ-з-о-в-и-я- си газ във всяка столица на Европа. Дали някой да не вземе да му каже да спре да ръси -о-л-и-г-о-ф-р-е-н-и-и- и да стане вече разумен човек.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.