24 нови случая на коронавирус у нас, общият брой на заразените е 565 

Следят с камери за дистанция между хората в по метростанциите в София

Урсула фон дер Лайен: България доказва, че солидарността все още е в сърцето на ЕС

Александровска болница с лаборатория за PCR тестове за COVID-19

Бивш шеф на IT отдела в СГС: Всички програмисти имат достъп до файловете на съдията

Нова израелска технология може да ускори диагностицирането на COVID-19

Фейсбук започва да следи абонатите си заради коронавируса

Борис Джонсън е приет в интензивно отделение

На 7 април 2020 да почерпят

Телците да проявят търпение, Водолеите стабилизират финансите си – Дневният хороскоп на Алена

Стилиян Петров: До няколко месеца ще обявя дали се кандиратирам за президент на БФС

Коронавирусът – тор за графоманията Сред мераклиите за слава преобладават неразбрани поети

Улица в Ню Йорк е №1 по сделки с луксозни имоти Средната цена е 38,5 млн. долара

Строят апартаменти за възрастни хора

Броят на смъртните случаи от коронавирус в САЩ надхвърли 10 000

България отчита добро състояние на биоразнообразието си пред Еврокомисията 28.9% от данните на „зелените“ за Натура 2000 не са достоверни

Българската държава е докладвала официално на Европейската комисия на 3 януари.

Добро е състоянието на растителните и животинските видове и техните местообитания на територията на цялата страна, включително и в защитените зони от Натура 2000. Това отчита България в официален доклад, изпратен на 3 януари в Европейската комисия, научи „Труд“.

Данните показват, че в благоприятно положение са 37.3% от видовете, а в лошо – 3.3 на сто. В незадоволително състояние са 30.5% – това означава, че вбъдеще евентуално може да има проблеми, но в момента с тези видове всичко е наред.

Докладването е задължително. На всеки 6 години държавите-членки на ЕС информират Брюксел по чл. 17 от Директивата за местообитанията за състоянието на защитените видове, предмет на опазване съгласно Закона за биологичното разнообразие.

С информацията, изпратена в ЕК преди три дни, за първи път официалните власти у нас поправят грешките, допуснати от „зелените екологични“ неправителствени организации, които определиха зоните по Натура 2000 у нас.

В периода 2005-2007 година „природозащитниците“ вкарват 34.8% от страната в европейската екологична мрежа, срещу което получават 9 милиона лева. Но не провеждат задължителните теренни проучвания на място. Нямат достоверно доказана чрез научни методи информация, че в дадена територия има точно тези видове и местообитания.

При сегашното докладване това се вижда – 28.9 процента от данните за Натура 2000 не могат да бъдат определени като достоверни или изобщо липсват такива. Именно това доказва, че още при самото създаване на защитените зони „зелените“ действат от бюрата си в София, вместо да ходят на терен. Работят по най-елементарния, лесен и евтин начин – преписват основно Червената книга на застрашените растителни и животински видове, писана от академик Мако Даков – партизанин, лесовъд и член на ЦК на БКП, заместник-председател на БАН от 1978 до 1990 г., тоест върху труд, издаден през 1986 г. „Еколозите“ използват и картата на растителните видове на проф. Иван Бондев от 1973 г.

Целта е била колкото се може повече територии да бъдат включени в европейската мрежа, като в голяма част от териториите посочените видове ги няма или са много по-малко. Така „природозащитниците“ изкуствено завишават броя на животинските и растителни видове. По този начин България е вкарана в капана винаги да отчита пред ЕК влошаващо се състояние на биоразнообразието. Защото на всеки 6 години базира докладите си на манипулирана информация за видове, които ги е „имало“, а сега са „изчезнали“. Истината е, че тези растения и животни не са съществували в посочените местообитания при тяхното вкарване в Натура 2000.

Така „зелените“ си осигуряват бизнес за десетилетия напред. Определените големи зони по Натура 2000, пълни на хартия с несъществуващи видове, принуждават ЕК да финансира дейностите по тяхното опазване. Този добре планиран от „еколозите“ сценарий за печалби се реализира, защото само за предишните два програмни периода Еврокомисията отпуска почти 700 милиона лева.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.