Цар и княз валидираха картичка Инициативата е на Румен Петков

Момиче почина в гимназия в Димитровград Трагичният инцидент е станал в час по физическо

Михаил Касабов – президент до конгрес

БАБХ изтегли от пазара над 250 кг пушена риба от Румъния, заразена с листерия

Веселин Марешки оправдан на първа инстанция за изнудване и заплахи Приятели на ищеца окупираха съда с плакати и викове "Мафия" и "Продажници"

Скандален италианец: Със сър Алекс уговорихме мач, дадох му „Ролекс“

Изоставиха бебе пред петричката болница

Енергийният министър инспектира нова инфраструктура за стъкларските заводи в Търговище

Експлозия в джамия в Афганистан уби най-малко 28 души и рани десетки

Димитър Радев: Решението за еврото е стратегическо, а не конюнктурно

Камери спряха грабежите в Слънчев бряг Над 300 покриват 80% от територията на най-големия курорт у нас

Япония премахна забраната за внос на българско пилешко

БНБ пуска нова банкнота от 50 лева с нови защитни елементи Влиза в обращение от 1 ноември тази година

България очаква да получава газ от Азербайджан от 2020 г., заяви Борисов

България е заинтересована от реализацията на стратегическите енергийни и транспортни инфраструктурни проекти като „Южен газов коридор“, които свръзват Европа и Азебрайджан, казва премиерът Бойко Борисов в интервю за азербайджанската информационна агенция Тренд. По думите му, България очаква да започне да получава азербайджански газ от 2020 г.

Конфликтът между Армения и Азербайджан за Нагорни Карабах може да бъде решен единствено чрез преговори, заявява още Борисов.

Конфликтът в Нагорни Карабах няма военно решение и може да бъде разрешен само по политически път, отбеляза той. „Принципната позиция на България е, че конфликтът може да се реши единствено чрез преговори и с посредничеството на Минската група на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) и нейните съпредседатели, със съдействието на Европейския съюз, както и чрез активен диалог между ръководителите на Армения и Азербайджан“, добави Борисов.

Конфликтът между двете страни в Южен Кавказ започна през 1988 г., когато Армения предяви териториални претенции срещу Азербайджан. В резултат на последвалата война, през 1992 г. арменските въоръжени сили окупираха 20 процента от Азербайджан, включително Нагорни Карабах и седем околни области.

Постигнатото през 1994 г. споразумение за прекратяване на огъня беше последвано от мирни преговори. Армения все още не е изпълнила четири резолюции на Съвета за сигурност на ООН за изтегляне на въоръжените й сили от Нагорни Карабах и близките области, припомня агенция Тренд.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Всичко е чудесно, но по коя тръба (има ли капацитет)?

  2. Находището Шах Дениз 2 засега е с годишен капацитет 10 млрд.м3/год и почти всичкият газ е обещан на Италия. Б.Б. преди се хвалеше, че България ще стане доставчик на природен газ за цяла ЮИ Европа и част от централна Европал но сега „сви перките“ и ще ни бъде доставян газ 1 млрд.м3/год. Той едва ще стигне за нас и добре че все още ни се доставя газ през Румъния. Туркестан основно е насочил газа си към Китай. Находища има в Иран, наскоро откриха такива в източноото крайбрежие на Средиземно море и дори в Кипър, но за разрботката им са необходими поне 5 г. Така че Б.Б. ще или не ще трябва да се снабдява с руски газ, но вече прeминал през Турция и оттам – оскъпен. Bъпреки тези затруднения БиБи не дава заден ход и да ни захрани с Южен поток. Учудващо как ЕС и Козяк 16 ни спират доставката на газ чрез Южен поток, докато Северен поток-2 е в ход. Въпрос на лично достойнство и не на последно място на джендърство.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.