Бойко Борисов: Вложихме много усилия за членството на Македония в ЕС, болно ми е!

Баща намушка 7-годишния си син с нож Окръжна прокуратура във Варна разследва опит за убийство, извършен от наркозависимия извършител

Премиерът Борисов: Много правителства работиха за отпадането на мониторинга, всички трябва да са доволни

Банката за развитие посреща акционерите на Европейския инвестиционен фонд в София

Самолет се разби на улица в Бразилия, има жертви и ранени (СНИМКИ и ВИДЕО)

Осем души са обвинени за престъпления, свързани с изборите Главният прокурор е поискал от ЦИК разрешение за привличане като обвиняеми на 7 кандидати за кметове и съветници

Вижте Наум Шопов и Теа като деца

Полицията издирва водач, избягал след катастрофа с велосипедист

Дуейн Джонсън-Скалата е най-готиният баща за 2019

Кали израснала на село

Ограничават движението в тунел „Траянови врата“ на магистрала „Тракия“ утре

Камионът-ковчег в Есекс – с българска регистрация, собственост на ирландка Напуснал България през юни 2017 г.

Над 100 000 души денонощие без вода

България се приготви за газова криза

“Булгаргаз” ще осигури горивото за “Овергаз”

Българските власти се подготвиха за евентуален срив на доставките на природен газ. Министерството на енергетиката публикува вчера два обширни документа за мерките при газова криза – Превантивен план и План за действие при извънредни ситуации. Документите са изпратени и на властите в Румъния и Гърция.
Битовите абонати, малките и средните предприятия, както и топлофикациите са трите групи защитени клиенти, които ще получават гориво дори при пълно спиране на единствената тръба от Русия. За останалите ще може да се въвежда ограничителен режим със 7 степени на тежест.

Подземното хранилище “Чирен” може да компенсира сривове в доставките за период от 90 до 120 дни, ако неговият максимален обем от 550 млн. куб. м е запълнен. Складът посрещна тази есен с по-малки запаси – 445 млн. куб. М, или 81% използван капацитет.

Планът за действие посочва три нива на опасност – “Ранно предупреждение”, “Тревога” и “Извънредна ситуация”.

За периода от 1974 г. досега е имало една газова криза. Страната я преживя през 2009 г., когато доставките през Украйна спряха напълно от 6 до 21 януари.
Неотдавна президентът на “Газпром” Алексей Милер предупреди, че отново има риск за транзита през Украйна.

“Не вярвам да се появи проблем. Нито Русия, нито Украйна имат интерес от това”, коментира вчера председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов.

За втора година “Булгаргаз” ще осигури газа за клиентите на “Овергаз Мрежи”. Договорът между двете компании беше подписан вчера за обем от 295 млн. куб. метра.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Заради некадарното мижитурско безотговорно ‘управление“на хунтата и подобните на тоя паразит на снимката населението трябва да се приготвя за хммм “газова криза“. А то сега с огромните цени на топло, ток и др. консумативи не е ли криза, че ще има още допълнителниии “кризи“. Продажни безхаберници и позор за България. Затвор и по-бързо..Та не се разбра каква е заплатката и възнаграждението на паразит-иванчо, че и бонусчетата. а и това на снимката не е само..крадци като него много:( Позор

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.