България с разгром над аматьори в Лигата на нациите в дебюта на Кръстаич

Българският национален отбор по футбол победи Гибралтар с 5:1 в предпоследен мач от група 4, Дивизия С на Лигата на нациите.

В 23-ата минута Филип Кръстев центрира от корнер, а Валентин Антов с глава вкара за 1:0. Само 180 секунди по-късно Лиам Уокър центрира от корнер и оставеният непокрит капитан на гостите Рой Чиполина, който е на 39 години и по професия е митничар, изравни за 1:1 отново с глава. В 36-ата минута след триходова комбинация между Иван Турицов, Илиян Стефанов и Кирил Десподов капитанът вкара за 2:1. В 52-ата минута Петко Христов подаде топката към Десподов, който я насочи към Радослав Кирилов, а той с мощно воле заби за 3:1. След още 3 минути Десподов центрира в наказателното поле и Илиян Стефанов с глава се опита да вкара, но вратарят Колинг изби. Халфът обаче прати топката във вратата му за 4:1 при добавката с глава. В 81-ата минута Кирилов изведе зад защитата на гостите Марин Петков, който оформи крайния резултат 5:1.

Срещата бе от голямо значение за „лъвовете“, които се нуждаеха от победа срещу селекцията на Хулио Рибас, за да не изпаднат в по-долната Дивизия D на турнира.

Мачът в Разград бе официален дебют за новия селекционер Младен Кръстаич начело на представителния ни тим. Дебют за националния отбор направиха и Йоан Стоянов и Георги Русев, които замениха Иван Турицов и Кирил Десподов след час игра, а като титуляри за първи път с националната фланелка играха и Марин Петков и Илия Груев-младши. 

Победата е първа за България от почти година насам в официален мач, след като през октомври 2021 надиграхме Северна Ирландия с 2:1 в световна квалификация. 

Грузия победи Северна Македония с 2:0 в другия мач от групата и вече си гарантира първото място и изкачване в Лига B в следващото издание на турнира. 

В класирането води Грузия с 13 точки, втори е отборът на Северна Македония със 7. Трети е България с 6, а четвърти е Гибралтар с 1 точка. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ