България търси помощ от Европол за престъпленията с биткойни

Бойко Борисов и директорът на Евопол Роб Уейнрайт.

България ще си сътрудничи с Европол по темата биткойн и кибервалути. С изпълнителния директор на службата Роб Уейнрайт се договорихме да ни предоставят и експертна помощ. Темата е сложна и трябва да има 100% прозрачност. Обсъдихме и бъдещото сътрудничество за сигурност между Великобритания и Европейския съюз - това пише в официалния профил на Бойко Борисов във фейсбук по повод срещата му с Роб Уейнрайт, провела се по-рано днес в София.

Към публикацията в социалната мрежа има и видео от дискусията "Отвъд Брекзит - бъдещото сътрудничество за сигурност между Обединеното кралство и Европейския съюз", организирана от Британското посолство и ПанЕвропа България. На нея министър-председателят обяви, че преди повече от десетилетие от Европол не са имали желание да обменят информация с България, защото на политическо ниво е имало голямо недоверие.

"Понастоящем с Великобритания вече са изградени трайни връзки, като обменът на информацията е на 100 процента. Независимо от детайлите на излизането на Великобритания, трябва да се запази изграденото доверие", заяви Борисов, допълвайки, че е оптимист по този въпрос.

От своя страна Роб Уейнрайт, който също бе на дикусията, благодари на страната ни за подкрепата, която властите у нас оказват на Европол.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България