България удари Таджикистан и излезе на първо място

Юношеският национален отбор до 18 години, воден от Викторио Павлов оглави класирането в група "А" на международния турнир "Валентин Гранаткин", който се провежда в Санкт Петербург, Русия.

Националите постигнаха трудна, но сладка победа срещу Таджикистан с 1:0 във втория си двубой от надпреварата, който се състоя на Петербургския спортно-концертен комплекс. Младите „лъвове”отново демонстрираха необходимия дух, воля за победа, мотивация и себераздаване, въпреки че играха почти през цялото второ полувреме с човек по-малко след червен картон на Борислав Вакадинов.

През първата част играта бе равностойна. Първият точен удар по посока на една от двете врати дойде в 18-та минута, когато Шеридин Бобоев стреля от границата на наказателното поле, но Иван Дичевски спаси.

В 43-та минута България поведе в резултата. Митко Митков проби отдясно и центрира, а непокритият Кирил Николов засече от движение топката в мрежата на съперника за 1:0.

В началото на втората част в игра за България се появиха Илиян Илиев, Александър Златков и Иван Митрев, които замениха съответно Митко Митков, Антон Тунгаров и Мартин Минчев.

В 55-та минута националите останаха с 10 души на терена, след като в рамките на няколко минути Борислав Вакадинов получи два жълти и респективно червен картон.

Дори и в намален състав, възпитаниците на Викторио Павлов можеха да удвоят преднината си в 64-та минута. След бърза атака Александър Златков подаде към непокрития Иван Митрев, който от няколко метра пропусна да реши всичко в срещата.

Стражът Иван Дичевски също трябваше да се намесва на няколко пъти, като отрази ударите на Хамрокулов, Саидов и Фузайлов.

До края младите „лъвове” се справиха с натиска на таджикистанците и постигнаха заслужен успех.

В другата среща от групата Гърция разгроми Естония с 4:0.

В класирането България е лидер с 4 точки, следвана от Таджикистан и Гърция с по 3 точки. Тимът на Естония е на последната позиция с 1 точка.

Следващият двубой на България е срещу Гърция. Мачът ще се проведе на 12.01.2017 г., четвъртък от 13:15 часа (българско време).

Според регламента първите два отбора от всяка група продължават в плейофната фаза и ще участват в битката за медалите. Останалите тимове ще играят за разпределение на местата от 9-то до 16-то.

България U18 - Таджикистан U18 1:0

Жълти картони: Борислав Вакадинов (51, 55), Илиян Илиев , Илия Груев, Иван Дичевски, Иван Митрев (България); Кароматуло Саидов, Хусеин Нурматов (Таджикистан)

Червен картон: Борислав Вакадинов (два жълти картона - 51, 55)

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ