РИОСВ-Бургас: 1205 кв. м дюни са унищожени на къмпинг „Смокиня“

Военен самолет падна в Гърция

Андрей Ковачев: Младите поколения на Европа да получат паметта за XX век, за не бъдат лесна жертва на дезинформационни кампании

Министър Димов ще се съобрази с днешното решение на ВАС за отмяна на промените в действащия план на НП „Пирин“

Кейн аут за 2 месеца, бранител в ареста

Увеличават учителските заплати с 20% в Бургас

Шефът на „Гранична полиция“: Въвод не е правен на либийския танкер „Бадр“

Григор: Не очаквах толкова българи по трибуните

Пожар пламна зад двете болници в Благоевград Огънят тръгнал от неизползваеми цистерни за гориво

Министър Маринов: Полицаите се намесват при престъпност, не я определям по етнически принцип

Задържаха 63-годишна жена, убила 73-годишния си съпруг след скандал в село Труд Опитала да прикрие следите за престъплението и отишла на работа

Самоубийствена атака в Манбидж, отговорност пое ИДИЛ Загинали са американски военен и други 14 души

Община Бургас организира състезание по английски език за всички второкласници

Върнаха обвинението за убития от командос полицай заради жена

Забравеният Атанас Пацев

България ще ръководи Черноморския регион 12 държави са в ЧИС днес

Парламентарната асамблея на ЧИС (ПАЧИС) проведе свое заседание в Баку през декември, а страната ни бе представена от депутата Петър Кънев (БСП).

България ще ръководи Организацията за черноморско икономическо сътрудничество (ЧИС) за първите шест месеца на 2019 г. Страната ни е новият председател на Ротационното председателство на ЧИС, която е най-представителната и институционално развита организация в Черноморския регион. Това е обвързано с редица отговорности от българска страна, информираха от външно министерство. Акцент през този период ще бъде развитието на ЧИС като проектно-ориентирана организация. Председателството ни ще работи за задълбочаване на бизнес контактите между страните от региона, но и за по-нататъшното засилване на синхрона в работата на ЧИС и неговите специализирани органи. ЧИС е създадена през 1992 г., а България е сред 11-те учредителки. В момента в Организацията членуват още Албания, Армения, Азербайджан, Грузия, Гърция, Молдова, Румъния, Русия, Сърбия, Турция и Украйна.

По време на председателството ни специален акцент ще бъде поставен върху сътрудничеството в областите на културата, транспорта и опазването на околната среда.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.