България ще съдейства за разследването на петорното убийство в Чикаго

Задграничният представител на МВР в САЩ Георги Овчаров и Иван Анчев, генерален консул на България в Чикаго, проведоха работна среща със сержант Перес, водещ разследването на чикагската полиция по извършеното тежко криминално престъпление, при което загинаха трима български граждани, съобщиха от МВР.

В рамките на срещата те се запознаха с актуалната информация и детайли по разследването. На извършителя е взета постоянна мярка за неотклонение, повдигнати са му пет обвинения за убийство първа степен, което съгласно законодателството на щата Илинойс означава, че ще му бъдат поискани пет доживотни присъди, тъй като в щата няма смъртно наказание.

На задържания е назначен служебен адвокат и по негов съвет той не дава никакви изявления по случая. Според водещите разследването българските граждани са станали невинна жертва на ментално нестабилен човек, открити са детайли по време обиските в дома му, които ясно сочат че мъжът е имал мания за преследване и е психически нестабилен.

Овчаров уточни, че от самото начало на инцидента случаят се координира лично от министъра на вътрешните работи Младен Маринов и по негово разпореждане офицерът ни за връзка е командирован в Чикаго. Целта е оказване на пълно съдействие на местната полиция и защита на интереса на българските граждани, които живеят там.

По думите му българската страна е поела ангажимент да подпомогне разследването с извършване на необходимите проверки, чрез европейските служби за установяване на евентуално криминално минало или подобни прояви на извършителя на територията на Европа.

Коментари

Задължително поле