Българи влагат пари в имоти в Дубай

Най-често българи купуват жилища в Дубай като инвестиция, а не за постоянно живеене.

Най-често дават 50 хил. евро

Искат оглед на място

Все повече българи влагат парите си в имоти в Дубай, показват данни на консултантска компания на пазара на имоти. В Дубай има както изключително скъпи имоти, така и по-евтини жилища с цени, съизмерими на тези за апартаментите в България. Политиката на Дубай е да привлича инвеститори от целия свят, затова там имоти купуват много руснаци, китайци, жители на Европа и САЩ, както и редица българи.

Характерно за българите, които избират имоти в Дубай, е че са много предпазливи. Искат да отидат на място и да направят оглед преди да сключат сделка. Но реално при покупка на имот в Дубай “на зелено” няма какво друго да видят освен един парцел. Разбира се, може да бъдат купени и напълно готови жилища, но цените им са доста по-високи. Практиката в Дубай е инвеститори от целия свят купуват апартаменти когато започне изграждането на сградата, а след това при завършването ѝ често продават имота с печалба. В България все повече хора предпочитат да купят напълно готов апартамент. Затова и редица българи, които оглеждат възможностите за инвестиция в Дубай, искат да видят нещо реално преди да дадат парите.

Най-често българите заделят бюджет до 50 хил. евро за покупка на имот в Дубай, като ако купуват “на зелено”, първоначалната сума, която трябва да дадат е 10%. Разбира се, има и хора, които избират жилища със значително по-висока цена. Най-често българите купуват жилища в Дубай като инвестиция, а не за постоянно живеене.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти