ZDF: “Химическата атака” в Сирия е била фалшива (ВИДЕО)

МВФ прие нови регламенти за по-системно оценяване на корупцията

Циганин блудствал с 4-годишната си племенница (обзор)

Пуснато е движението по новия обходен път за смолянското село Тикале Зам.-министър Йовев инспектира мястото

Фенът терорист крие кой му е дал бомбата (обзор) Не е отхвърлена версията, че взривната смес е направена на стадиона

Проф. Лъчезар Трайков: Множествената склероза не е генетично заболяване Хроничната умора е един от първите симптоми

Броят на убитите при атентата в Кабул нарасна до 57 души

Д-р Христо Алексиев – един филантроп от Хамбург От 10 години българинът увлича сънародници и германци за каузата на отец Иван като организира здравен център в Якимово

„Мисия България“ превзе и Китай Откриха Българистичен център в Пекин

Еманюел Макрон смята Владимир Путин за силен лидер, който се стреми да направи Русия велика

Хиляди българи и чужденци се хванаха за ръце на Голямото хоро в Брюксел, организирано от евродепутата Ева Майдел (СНИМКИ)

Истински трупове и органи на изложба в София Гидове дават съвети за здравословен живот

“Балони на любовта” пред Народния театър с инициатива срещу омразата между разделените родители и децата им (СНИМКИ)

“Арсенал” вилнее в края

Чужденци ще строят конна база край Банско,ще инвестират и в Петрич

Българи от Лондон пред „Труд“: Разбираме британците, семейства преселници живеят от помощи

Лондон се готви за тежка дипломатическа битка с Брюксел, чийто край се очаква евентуално след две години.

Тази седмица Великобритания и Европейския съюз навлязоха в нова фаза за противопоставяне, след като Европарламентът начерта червените линии, от които не би отстъпил при преговорите за излизането на Обединеното кралство от общността.

Евродепутатите предупредиха, че няма да одобрят сделката за Брекpит, ако Лондон затвори вратата за европейските работници. Тереза Мей отговори, че свободното движение на хора може да продължи известно време и след като страната й окончателно напусне съюза. В зависимост от изхода на преговорите за Брекзит европейските работници мoгaт дa изгyбят paбoтaтa cи и дори дa бъдaт пpинyдeни дa напуснат страната.

Седем години след приемането ни в ЕС, близо 70-те хиляди българи на Острова страдат от стигмата, че са нискоквалифицирани мързеливци, които източват социалната система. Сега Брекзит поражда нови страхове у тях. Някои от сънародниците ни обаче виждат и предимства. Ето какво споделиха пред „Труд“ българи от Лондон:

Натали Младенова, 25 г., счетоводител, живее от 6 години в Лондон

07-07_natalie-maldenova– Притеснява ли ви Брекзит и по какъв начин очаквате да ви повлияе той?
Да, естествено че ме притеснява! Всички стоки и услуги ще поскъпнат, правата ни за работа и живот ще се променят. Свободното пътуване в еврозоната ще бъде ограничено и доста скъпо. Очаква се да се наложи визов режим, който ще усложни още повече престоя ни тук.

– Какви са нагласите на британското общество спрямо българите?
Не съм забелязала специално отношение към българите. Към поляци (тъй като са най-голям брой имигранти) и мюсюлмани (поради терористичните атаки) има изключително отрицателно, и даже агресивно, отношение.

– Планирате ли да се върнете в България за постоянно?
Да, някога в бъдещето.

 

Десислава Георгиева, собственик на компания за почистване

07-07_desislava-georgieva

– Притеснява ли ви Брекзит и по какъв начин очаквате да ви повлияе той?
Брекзит вече се усеща. Цените на хранителни стоки значително се повишиха, а англичаните не обичат да им е скъпо. Все по често чета по Българските групи как семейства обмислят, или вече са взели решение, да се завърнат в България. Аз лично все още не се притеснявам. Реално ние сме законно пребиваващи, имаме нужните документи, плащаме данъци, не вредим. Моето мнение защо се стигна до Брекзит: дългогодишна практика на хора от ЕС да източват държавата. Чувала съм за цели семейства живеещи на помощи. Това е добре разигравата схема и в България от ромите.

– Какви са нагласите на британското общество спрямо българите?
Нямам конкретни наблюдения, защото имам малко пряк контакт с чистите англичани, основно общувам с европейци и индийци, но според мен вече съжаляват за избора си и навярно го отчитат като груба грешка. Самото правителство все още няма конкретно решение. Всеки ден Тереза Мей измисля по нещо ново. Но стигне ли се до дефицит на работна ръка, ще променят правилата.

– Планирате ли да се върнете в България за постоянно?
Категорично нямам такова намерение. Тук се чувствам добре, адаптирах се бързо, начинът на живот и порядките на тукашните ми харесват.

 

Стефан Стефанов, 37 г., собственик на фирма за почистване, живее в Лондон

07-07_stefan-angelov-stefanov

– Притеснява ли ви Брекзит и по какъв начин очаквате да ви повлияе той?
Не ме притеснява ислизането на Великобритани от EC, защото то има както минуси така и плюсове за мен, а именно: ще ограничат влизането на имигранти, което на свой ред ще повиши цените на услугите в бранша, в който работя. От друга страна много хора няма да могат да се възползват от възможнистите, които тази държава предлага в изобилие. За тези, които сме се устроили тук, плюсовете ще са повече от минусите, но за онези, които все още не са, ще бъде неприятно.
От една страна подкрепям Брекзит, защото всички тук се научиха да живеят от помощи на гърба на държавата и именно заради това идват, което аз не одобрявам. Млади, здрави хора, вместо да работят, лежът на помощи. А тук работа има много, но само за тези, на които им се работи.

– Какви са нагласите на британското общество спрямо българите?
Нагласите към българите и към всеки емигрант винаги са били едни и същи – втора ръка хора, които живеят от помощите, събирани от тяхните данъци. Подкрепям британците за това, но има доказали се хора – работливи, съвестни, културни, постигнали нещо свое. Англичаните уважават това и тогава не гледат дали си българин, турчин, индиец или друг, а виждат в теб здраво стъпил на земята човек.

– Планирате ли да се върнете в България за постоянно?
Имам работа, която не мога да оставя тук и да се прибера, защото през тези 5 години съм вложил много труд и нерви. Да захвърля всичко на вятъра? Не бих го направил. С моя бизнес издържам две семейства в България и моето тук. Ако зарежа всичко и хукна да се прибирам ще обрека три семейства, които разчитат на мен. Тук животът е много по подреден, работата ни позволява да не се притесняваме с какво ще си платим сметките и какво ще ядем. Престъпноста е в пъти по-малка от България. Великобритания е по-подходящо място за израстването на моето дете отколкото България.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (50)

 1. Българите освен на чужд гръб по друг начин могат ли въобще да живеят ?!

 2. Все “собственици” на фирми за почистване -разбирай слугуват и мият кенефите на англичаните собственоръчно

  1. И въпреки всичко, по-добре да си изкарват парите с честен труд отколкото в България да работят за някой където ще им дава 500 лева заплата и освен всичките мизерий ще ги кара и да му чистят кенефа. Това със поистването е така защото като правило българите идваме от България неграмотни, незнещи език, закони и без покритие в знанията ни(дипломите ни за нищо не струват). И аз имах такъв “бизнес” и средно изкарвах около 200-300 паунда ЧИСТИ на ден. Така, че дедо попе вземи си въри във рашата да работиш като директор или нещо престижно за 100 тина долара на месец.

  2. С кое дедо попе не си съгласен я кажи сега на мен,който съм един от тези в статията,които са дали интервю?

  3. Собственици на фирми за почистване означава, че са направили фирма, в която наемат работници и ги пращат по заявка на адрес да чистят. Представите ти са много ограничени, или изкривени!

  4. Една цяла година живях и работих в Обединеното Кралство. Това беше най-спокойната година от живота ми. Работех по 12.5 часа дневно здрава физическа работа, понекога и в събота, редко в неделя. На третия месец за колегите престанах да съм “оня, българина” и станах “част от екипажа”. Никога не съм се притеснявал за работното си място. Никога там не съм се срамувал, че с двата си факултета работя като работник. Че защо, след като моята Родина ме обрича на същото, плащайки ми мизерно и унижавайки ме перманентно?! Съжалявам че се върнах, но сега вече е късно.

 3. Имам и позната мед сестра която на година изкарва по около 40-50 хиляди паунда…аз сега съм в автомобилния бранш и съм доволен. Та ти дедо попе как ще се похвалиш със това да не прислугваш на някой собственоръчно??? Между другото минималното заплащане от скоро е 8 паунда на час, което компенсира вдигането на стоките и услугите дори и на най-изпадналите… на пенсионерите им актуализират пенсията със процента инфлация всяка година. Кажете, кажете колко е зле на запад и колко е добре на изток…щото аз излязох заради такива лизачи и завистници от България, където на можещите се дават трохи, а връзкарите натискат хората и се надпреварват да лижат задници “собственоръчно”.

 4. Винаги съм знаел подсъзнателно, че
  petroha
  се вре из боклуците, чисти кенефи или нещо подобно,
  поради зловонията които се разнасят от неговите коментари.

  Няма как довчера да лъскаш клозети, а и изведнъж да се преквалифицираш
  във образован соросоиден трол, гнусотията е вече проникнала в мозъка ти и така деформиран той може да ражда само извратеняшки емоции и скудоумни изречения.

  Ето , че се разкри откъде соросоидното трол общество набира работници.

  1. Да, имам и бизнес с почистване, работят българи за мен и когато се е налагало съм чистил най-мръсните кенефи. Но имам и английско образование и със сегашната си професия работя и обучавам с хора от цял свят. Относно коментарите ми, те не са били никога и наполовина толкова долни колкото твоите писания. Жалка работа. Разликата между мен и теб е, че аз съм тръгнал от нищото и съм се развил и ще се развивам, докато ти си до там да напишеш един два жлъчни коментара и до там. Пиши какво работиш колко изкарваш като си такъв материалист…аз изкарвам 30 паунда на час само с квалификацията отделно приходите от компанията за почистване. За един много, за друг малко но със сигурност е доста над 500 те или 1000 то лева на измислената ти работа.

   1. Под работят българи за мен да се подразбира експлатирам българи за доста добри печалби. Май само на това се учат сънародниците ни тука.

    1. Никой насила не съм накарал да работи. Работят хората за 8 а след увеличението април за 8 и 50 на час. При мен са идвали хора с претенций като селянина, а се е оказвало, че не знаят кое е ляво и кое дясно, кое е четно и нечетно. За езика няма да коментирам. Никой не съм нагрубил или експлоатирам поради естеството на работа. Ама от комунист търси само косури.Първо кенефите било срамно, че съм чистил, после експлоататор… угода няма и ще те принизят до тяхното ниво само и само да те омаскарят. Нормално, за това и в страната ни са останали такива посерковци само.

 5. Може би ще е интересно да се направи по-задълбочено проучване за българите, живеещи в Обединеното Кралство (и Западна Европа) – за да не се създава грешната представа, че всички са чистачи и друга евтина работна ръка; или търтеи, живеещи от помощи.
  Децата ни завършиха университет в Англия и от десетина години работят в големи фирми в Лондон, имат хубави апартаменти, коли, инвестиции, пътуват където решат.
  Познавам и други млади, много уважавани, способни и успели българи, които са поне в топ 10 процента, граждани на света, специализирали и живели в различни страни, говорещи по няколко чужди езика.
  Естествено всички са против Брекзит и им е неприятен национализмът на т.нар. Брекзитърс, но не им пука чак толкова много – знаят, че в крайна сметка могат да си намерят работа на друго място, ако трябва.
  Никой обаче не мисли да се връща в България, което е тъжна оценка за нашите политици и политика.

   1. Това, че обединената братушка се е подписал Весеин може да го види даже слепец! Стилът, словоредът, духът на написаното – няма как да се скрият. Добре, че обикновените хора прогледнаха!

 6. никой не ви и кара да се връщате,заради това българия загива.населението и в момента под 7 млн.и продължава да се смалява!а източните народи напират да я завладеят!

 7. как и да го погледнеш албиона си е остров!плюс това трудно в лондон можеш да намериш англичанин.едрият бизнес отдавна е в ръцете на индийци,пакита,нигерийци,руснаци,китайци и саудити.всичко луксозно и хубаво в лондон е собственост на чужденци,а местните англичани го гледат като сирачета.затова самите британци отказват да работят

  1. Иване или коменте. Мен англичани ме научиха как се работи здраво. Живея в Англия вече над 10 години 9 от които в Лондон и това което казваш не е точно истина. Истината е, че има много чужденци но това не е защото са ги “превзели” а заради това, че лесно се прави бизнес и хората не се притесняват, че ще ги превземат. Луксозното и хубавото са относителни понятия в Англия. За такива като нас луксозно може да е апартамент от 1 милион за други 4 милиона да дадът за брошка е ежедневие. Англичаните като цяло произвежда и продават и изкарват страшно много пари за нашите стандарти. Показателно е процентът на безработица която опровергава това че хората не работят. Май, май си гледал Англия и Лондон ама на картинка.

   1. “Мен англичани ме научиха как се работи здраво.” – ти си е6ати лузъра де6илен… кой знай кви говеда са били макя ти баща ти.

    1. Като ти гледам Ентелигентните писания, по добре да съм лузър отколкото такъв титан на мисълта.

 8. бил съм в лондон и мен англичани ме научиха как се мързелува и хитрува.а това,че някой си е купил апартамент за един милион (джобните пари на дубайски шейх) или диамант не значи нищо.подобно нещо се случва и в москва и в хонг конг,ню йорк…а защо не кажеш колко британци вече зависят от хранителните банки.лондон е една клоака събрала световния елит,но и световния плебс…нещата са много по сложни отколкото консуматорския възглед на уважаемия господин.лондон е световната перачница на пари…в албиона се въртят виртуални пари,които се държат от арабски шейхове.защото се оказа,че много британски имоти в българия в последствие се оказаха в ръцете на кувейтски и саудитски бизнесмени…защо ли?нали англичаните умеят да правят бизнес.а и бизнесът не е само покупкопродажба на апартаменти,домати,диаманти…

  1. По писанията ти съдя, че Лондон не си го и помирисвал, камо ли да си живял. Тези български имоти които са ти в главата не представляват какъвто и интерес заради мизерията и невъзвращаемостта особенно за чуждестранните бизнесмени.Виж за някой английски пенсионер може да сме интерес. Познавам англичани (косвено разбира се) с по 200- 300 имота… На хранителните банки разчитат около 500 000, като тук не става въпрос за хранене а за еднократни пакети които се дават и на нашите баби. Естествено, че има бедни… но истината е, че и майка си ще продадеш за комунягите и за да кажеш на черното бяло…особенно като съпоставиш Англия и България. Къде са те къде сме ние.

 9. Много добре е подредено – от най простото младо с паразитироща професия до човек който е стъпал с двата крака на земята.

 10. С вечно пиян председател,търсещ мъжки ласки ЕС е обречен на провал в преговорите с GB.

 11. Bulgarire sa prirodno inteligentni I trudoliubivi, ne mozhe da se kazhe tui za ingelezite, taka che pri raven start, nie sme na N-ta stepen pred teh, problema e v izkustvenata hrana v UK , nostalgiata, bezBozhieto / razvrata, vremeto, Stalinskite / politkorektni slovesni zabrani , miusulmanskoto nashestvie tuk I drugi. No vsicko si e semeen izbor

  1. Българите са като всички останали хора. Лошо само е, че ни е останала една селска чест и комунистическо отрицание, та на черното казваме бяло. В България, храната ни е доста по-изкуствена заради ниския контрол, за това и преди 2 седмици такива като теб пищяхте как западът ви натриса боклуци (макар те да идват от Турция и Африка), а сега обръщате лопатата. Ама ви научихте магарешките номера комита.

 12. Аз получавам 65 000 EUR годишно в Германия. Майната на всички долнопробни и злобни лизачи и тъпънари които само злобеят и пишат срещу Българите в чужбина. Майната ви. Останете си такива долни и озверени и само плюещи успелите хора. Аз съм си добре – вярно Инженер съм , но все да учи и да успее. Писна ми от злокобни, неуспели и длопробни хора които само дърпат останалите надолу, защото те не са успели. Като се мислите за голяма работа – Ела в Германия, да те наеме Немска компания, да те видят колко струваш , ще те призная тогава. Не да ми хленчите , нямало пари , не знам си какво, работели за по 1000 евро. Много трудно се успява, но може , който го може го може. Не мисля въобще да се връщам в България. Може би – с пенсия 2000 евра.

  1. Priatelski vopros – kakav ti e danaka v Germany na tezi Euro 65 000.00. Chuh oshte plashtat danak zaradi Iztochna Germania.

   1. Край. Дончо те засегна. Приятелски съвет към Германец. Колкото и да си успял, платените форумци ще те изкарат най-черния. За пример вземи Дончо.

    1. Plashtam danak 40% + NI, a ot tozi mesetc ,demokratite’ po Stalinski model shte mi orezhat dohodite veroiatno s oshte 20%. Inak moga da teglia zaem I stavam sluga na bankite kato teb, Petroha, da si zhiv I zdrav da plashtash zaemi I lihvi do pensia, shtoto posle te chaka debela smetka za starcheski dom, pogrebenie, danak nasledstvo na decata ti…, mozhe I danak za preselnici I tehnite sex nuzhdi I prava

     1. Данък не съм теглил, няма и да тегля. Незнам защо ми вменяваш едва ли не, че тегля и пр. Всичките данъци си ги плащам и не съм обеднял със стотинка, а работодателя на сегашната ми професия ми плаща абсолютно всичко така, че ми остават 30паунда чисти на час + кинтите от ЛТД… и съм много доволен. Жилище си имам и тук и в България…вила … нека ми е зле.Българинът най-много го е страх да не е да се мине и за това все е минат, че и твоята работа.Щом правя пари ще ми взимат, не ме бърка. Бърка го тоя където не прави.

  2. дъртите ти учат ли немски да си говорят с внучетата?
   е6ати лузъра са те пръкнали.

   1. На “дъртите” внучетата ще бъдат германци и няма да аргатуват ангария на наглата полуграмотна комунистическо-ченгесарска мафиотска паплач.

 13. Не мисля да отговаря на Данчо. Не е важно какъв ти е данъка, а как живееш. Като човек, който може да си позволи абсолютно всичко. Към младите по-коро да се обърна Учете, Учете защото един ден всичко което сте вложили в дипломта се възвръща. В Германия е трудно по -скоро заради езика, на мен ми отне 2 години за да го науча, но след това всички врати са отворени. Мечтите стават реалност – затова учете, за да живеете добре!

  1. Druzhe, kazhi kakvi mechti Imash? Da ne gazish kalta? Da se prepichash po plazha v Karibite, da si chast ot shvedski troiki i chetvotki, da te obsluzhvat s please & thank you, da blagodarim na nashte dedovci I babi che nemaha tezi mechti,shtoto nemashe da ni ima. Za obrazhovanieto i tvorcheskata deinost dve dumi nema, no tova e mnogo trud, lishenia, talant . Da, uchete, uchete , tvorete , ne samo za matarialni oblagi , no i zaradi Gospoda, I za blagotvoritelnost v semeistvata si , a ako e ostanalo I za blizhnite vi

   1. Данчо, че ти къв го дириш тогава в Англия? Моите мечти се различават доста от твоите, които явно са на сексуална основа. Няма какво да благодаря на бабите ми и на дядовците ми, че са спали и са оставили на комунягите да ги обират, та за това и сега взимат мижави пенсий. Та пак да те попитам, какво правиш в Англия като не ти е важна печалбата?

    1. Zabludena ovca beh, a sega kat sam na horoto shte go igraia do krai – sinovete. prekarvam prez obrazovatelnata sistema, bez zaemi, do top akademichno nivo, dai Bozhe veliki ucheni. No az bogat ne se namerih. Mai Churchil ni prodade na Stalin prez 1945. To sex meraci ima vseki, Nima ti si izkliuchenie? Obache vsicho mi e pozvoleno, no ne vsichko e polezno. A I ima moral v tia raboti.

     1. Ами Данчо, не давай морал тогава. На мен това и ми харесва в Англия, че никои не ти се бърка и не те сочи с пръст. Ако те кефи секс, прави кой те спира, ако искаш да се развиваш развивай се, че ще ти и платят образованието или ще вземеш заем…демокрация и свобода. Виж само тролове като коментар колко са ограничени и ми кажи в това ли искаш да се превърне нацията ни? В предатели за копейки с акъл колкото да напише едно просто изречение.

 14. Lesno e da imash firma za pochistvane i da se vuzpolzvash ot po skoro pristignalite sunarodnici da ti rabotqt za 7£ na chas i kato smetnesh i transporta da rabotish za slava , sus
  sobstvenoruchno napisani dogovori , da ne govorim i za bulgarskite schetovoditeli , koito polovinata rabotqt na cherno i si izmislqd cenoraspisa sami , ili za Bulgarite ,koito otdavat kushta za 5000£ na mesec a vsushtnost kushtata e za 1500/1800£ na mesec vsichki Bulgari SA EDNI I SUSHTI !!!

  1. ти какво искаше да кажеш?
   че все другите са ти виновни го разбрахме.

 15. Britancite izgoniha li gi ot vsichki kolonii – I to s has. E, ne sa ot obichnite liude. Onia sa bedni no si tceniat svobodata . Ta I nie. Samo da ne stane da se vrashtame edin den vo vilaet Bulgarisitan

 16. Ше се гръмна,като Ви чета,как сте си изкарали пишките и си ги мерите на кой е по-лачена?
  Статията не е направена с цел да се показваме ние от Лондон,колко охолно живеем,а по-скоро да се замислим,как потъна България заради шепа крадци със имунитет,които продадоха България да си уредят тяхният живот,а останалото общество хвърлиха на кучетата!
  Как семействата ни си броят стотинките и си копуват от най-евтината храна само за да залъжат глада и да могат да заспят в старите си завивки на по 10-15 години.
  Живея в Лондон от 5 години и парите,които изкарвам са просто цифри,но най-важното е че с тези цифри издържам две семейства в България,които не се притесняват,какво ще ядът и с какво ще си платят сметките и също така в Лондон издържам и моето семейство,като не се лишаваме от абсулютно нищо и когато реша мога да запаля колата или да се кача на самолета и да ида да пия коктейли под някой слънчев чадър!
  И всичко това е от търкане на кенефи дами и господа от сутрин до вечер търкаме кенефи и за сведение на господина,който смята,че експлотирам сънародници да ми работят за жълти стотинки ще кажа,че давам на работниците си 50% от обората,което малко Българи дават тук на острова иначе съм съгласен,че има много Българи,които се възползват от наши сънародници и им плащат по £7-£8 на час,което е жалко,но факт.
  Поздрави на проявилите се,като хейтъри след моя коментар?

 17. Хейтърът тук е един и не е истински хейтър, а платен трол, който изкарва жълти копейки, за да плюе Запада. Иначе и той иска да е като вас 🙂

 18. Хейтъри – тъпаци! Само тъп завистлив неуспял злобар може да излее толкоз жлъч към сънародниците си, които работят, приемат предизвикателства и се справят успешно с живота си. Защо не се похвалят с придобивките си те самите – защото TE са всъщност най-големите LOSERS !

 19. Преди 100 години много българи са заминавали за чужбина. те също са се реализирали, правили са пари, имали са престижни професии но са се връщали и са изградили българия, буквално фабрики университети,, изтъкнати учени политици, фабриканти….прочетете биографията на който и да е изтъкнат общественик до 44г……Тези хора са заминавали с ясното съзнание че ще вземат всичко възможно от средата в която са и ще приложат наученото за да равият страната си

 20. Някой задавал ли си е въпроса как и благодарение на кого София от кално село с няколко хил жители след освобождението в нач на 30те става красив и модерен европейски град а България регионална и сила

 21. КОЙ СА “БЪЛГАРИТЕ” КОЙТО СА ОТИШЛИ В АНГЛИЯ ДА ПРОСЯТ, ДА ЖИВЕЯТ НА ПОМОЩИ?? ? ЦИГАНИТЕ КАТО СЕ ЗАПИСВАТ ЗА ПОМОЩИ, КАТО ПРОСЯТ КАЗВАТ ЧЕ СА БЪЛГАРИ. НЯМА ДА ИМ РЕВА НА АНГЛИЧАНИТЕ ЧЕ ДАВАТ ПОМОЩИ НА МАНГАЛИТЕ НИ, АКО ТИЯ СА В БЪЛГАРИЯ АНГЛИЧАНИТЕ ЩЕ НИ КРЕЩЯТ ЧЕ НЕ СМЕ ИМ ДАЛИ ДОСТАТЪЧНА, ТРЯБВАЛО ДА ИМ ДАДЕМ ПОВЕЧЕ НА МАНГАЛИТЕ (ИЗВИНЕТЕ РОМИТЕ). НЯМА ДА ИМ РЕВА НА АНГЛИЧАНИТЕ… ДА ВАДЯТ ПАРИТЕ И ДА ИМ ДАВАТ ПОВЕЧЕ НА МАНГАЛИТЕ.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.