Българка бе словесно линчувана в Скопие

Депутатката от СДСМ Славянка Петровска в изявление от името на партията изтъкна, че основната претендентка за кметското място в Скопие Данела Арсовска има българско гражданство.

Лошо ли е да си българин в Македония? От тона и внушенията на официална пресконференция на управляващата партия на Зоран Заев СДСМ в Северна Македония това е лошо нещо.

Депутатката от СДСМ Славянка Петровска излезе с изявление от името на партията, в което се разкрива една голяма "тайна" - че основната претендентка за кметското място в Скопие Данела Арсовска има българско гражданство. Досегашният кмет на столицата Петър Шилегов, станал известен и у нас, че е антибългарски настроен и, че не позволява охрана и контрол от вандали на паметника на Гоце Делчев в Скопие, защото това е подърък от България, в неделя ще се изправи на балотаж срещу независимия кандидат за кмет Данела Арсовска.

На огромен екран зад трибунката на Петровска бе прожектиран Указ за българско гражданство, но не на Данела Арсовска, а на Даниела Арсовска. Дали това е Указ за българско гражданство на въпросната жена, ние тук не обсъждаме. Също така не обсъждаме факта, че българско гражданство се получава срещу документ за български произход и, ако Данела Арсовска и Даниела Аросовска са едно и също лице, означава, че това лице е предоставило документи за своите предци, че са се декларирали и считали на времето за българи.

С разтреперан глас г-жа Петровска съобщи пред медиите като ужасна и възмутителна тайна, според тона на изявлението, че кандидатката за кмет на централната община в Скопие, Данела Арсовска "цели десет години е имала резервна татковина!". Възмутената партийка от партията на Зоран Заев пита: "За чий интерес е това?", и заключава категорично, че "Не може Арсовска да се грижи за интересите на скопяни, когато има българско гражданство и е почетен консул на Унгария - това е класическо подценяване и вредителство на скопяни!". Становището на СДСМ се подсилва и от още един "страшен" факт от биографията на Арсовска, че е свързана с още една държава от ЕС, като почетен консул на Република Унгария.

Партийният призив на превъзбудените предизборно партийци, уж желаещи да се присъединят към Европейския съюз, завършва с пламенния призив: "Нека на 31 октомври да излезем масово да гласуваме, да се обединим и да не позволим чужди интереси да ни движат главния град Скопие!".

Специално за в. "Труд" председателят на фондация "Македония" Виктор Стоянов коментира, че в Северна Македония различни граждани заемат държавни постове, в това число сърби, но никога в Северна Македония не се е поставяло на въпрос, че сърбите защитават "чужди интереси". Това и през ум не може да им мине. Идеологемата от времето на комунистическа Югославия, че сърбите са ни братя, а българите врагове, остава и до днес, коментира Стоянов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари