Българка с бестселър в Австралия

Книгата на Елена Лонг и съпруга й се купува и в САЩ, Канада и Бразилия

Книга на българка, живееща в Австралия, оглави класацията на бестселърите в „Амазон” за по-малко от 24 часа след появата й на сайта. Елена Лонг и съпругът й Тревър заеха челно място в три категории за брак, дългосрочни връзки, любов и романтика с книгата си „Long Relationship: Cracking the Relationship Code” („Дългосрочни взаимоотношения: Да разгадаем кода на (семейните) връзки”). Произведението им за момента е само на английски език и е купувано в Австралия, България, Канада, САЩ, Великобритания и Бразилия. „Шифърът на Лонг” – така ще се казва книгата на семейството, когато излезе на български език у нас догодина.

Елена и Тревър успяват да завършат книгата за шест месеца. В нея споделят опит от работата си с хора, дават съвети от своя личен живот и разкриват тайната за здраво семейство след обстойна научна работа на дългогодишни изследвания, проведени предимно в Америка, разказва Елена. „Звучи малко сухо, но книгата е написана в разказвателно-хумористичен стил (благодарение на английския хумор на Тревър). Дава много практични съвети за това как да покажеш любов, подкрепа и уважение към партньора, така че да създадете успешна връзка, и да извървите живота заедно, хванати здраво ръка за ръка”.

Общуват с двойки, които не са наясно как да създадат нещо специално, „и да направят връзката с „половинката си” едно невероятно приключение със споделени радости”, казва българката.

Елена е родена в Ботевград, прекарва част от детството си в Кюстендилския край. Завършва английска филология в Софийския университет, след което работи като директор на езиков Diva Centre в Пловдив.

Тревър е израснал в Англия, където e завършил радио-електроника и работи в търговската флота. След почивка в Австралия се установява там вече повече от 30 години.

През 2005 г. Елена заминава в Мелбърн след кратка процедура за имиграция на базата на диплома и професионален опит като учителка. „За да обогатя живота си, започнах да посещавам курсове по лайф-коучинг и НЛП (нервно-лингвистично програмиране). На последния курс се запознах с хипнотерапевта Тревър, който буквално ме омая и „хипнотизира” за цял живот. Скоро след това се преместих при него в Сидни”, споделя тя.

И двамата работят като лайф коуч с хора, които изпитват стрес, хронична умора, и други „симптоми”, причинени от стари емоционални травми. „В момента, в който тази стара шлака е изчистена, в живота на клиентите настъпват значителни промени и те се реализират в професионално отношение, подобряват здравето и финансите си, семейната динамика, и най-важното – отношението към себе си. Една от основните философии на лайф коучинга е, че не може другите да те харесват, ако ти не обичаш и уважаваш себе си – човешкото създание, което виждаш в огледалото.”

Работят и със (не)семейни двойки, които искат да заздравят отношенията си, или искат заедно да са по-успешни, щастливи и да постигат още повече в живота.

При подготовката на книгата се сблъскват с трудности - в началото, когато не знаят как да подходят. И после в края, когато редактирането изисква „птичи поглед” и обръщане на внимание на всеки детайл, казва Елена. ”Гордеем се да се считаме за „експерти в действие” при разрешаването на проблеми. Ако има несъгласие, бързо си изясняваме позициите, без да ги приемаме като лична нападка. И най-важното – винаги успяваме да се разсмеем един друг и да превърнем застрашаващия конфликт в шега, и урок за в бъдеще”.

Нови проекти

С мисъл за децата

Елена и Тревър подготвят книги за взаимоотношенията с децата и тийнейджърите. „Но в момента работим върху създаване на успешно общество от (семейни) двойки, които се вдъхновяват да постигат своите цели, следвайки примера на лидери в различни области на живота”.

Коментари

Задължително поле