Българо-македонска комисия за икономическо сътрудничество с първо заседание днес

Първото заседание на Междуправителствената комисия за икономическо сътрудничество между България и Северна Македония ще се проведе днес и утре в Скопие. То ще се съпредседателства от министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, а съпредседател ще бъде македонският му колега Крешник Бектеши.

В дневния ред на заседанието са включени теми, свързани с изграждането на транспортна и енергийна инфраструктура, въпроси от двустранното икономическо сътрудничество в области като информационни технологии, транспорт, търговия, инвестиции, селско стопанство и др.

Двамата министри ще подпишат протокол от Първото заседание на Междуправителствената комисия за икономическо сътрудничество. По време на събитието ще бъде парафиран и Меморандум за разбирателство между Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия на България и Агенцията за насърчаване на предприемачеството на Северна Македония.

В рамките на посещението си министър Росен Желязков ще проведе работни срещи с министъра на информационното общество и администрацията Дамян Манчевски и министъра на транспорта и съобщенията Горан Сугарески, съобщщиха от Министерство на туризма.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България