„Българската Коледа“ събира цяло съзвездие от родни изпълнители в неделя

Снимка: Архив

На 25 декември, неделя, президентът Росен Плевнелиев ще присъства на традиционния благотворителен спектакъл „Българската Коледа“. Концертът ще се проведе от 20.00 часа в Народния театър „Иван Вазов“ и ще бъде излъчен пряко по Нова телевизия, БНТ Свят и Българското национално радио, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Темата на четиринадесетото издание на „Българската Коледа“ кампания 2016/2017 г. е „В подкрепа на децата с тежки хронични заболявания“. Тази година спектакълът се реализира от екипa на „Глобал филмс”. Oт сцената на Народния театър изявени български музиканти, танцьори, спортисти, актьори и журналисти ще подкрепят благородната кауза, посветена на децата в беда.

В благотворителния концерт ще вземат участие известни български изпълнители. Райна Кабаиванска и Веско Ешкенази ще подкрепят „Българската Коледа“, а в концерта ще участват едни от най-даровитите им ученици Даниела Нинева и Лора Маркова, както и Миро, Графа и Виктория Георгиева, „Фондацията", Николина Чакърдъкова, Веселин Маринов, Славин и Християна Лоизу, Люси Дяковска и A.V.A., Ненчо Балабанов, Крисия, българският представител в Детската Евровизия 2016 г. Лидия Ганева, Преслава и нейната сестра Ивелина, Бон-Бон, Ла Ти Да и деца от музикалното училище „Любомир Пипков", Фолклорен танцов ансамбъл „Пламъче", Николай Априлов и малкият актьор Марти, Ансамбъл „Чинари", Димитър Бербатов и деца от неговата фондация, Симона Пейчева и малки гимнастички от нейната школа и илюзионистът Дани Белев.

Лекоатлетката Мирела Демирева – спортист на годината за 2016 г., Кубрат и Tервел Пулеви, академик Александър Балкански и тримата му внуци, Алфредо Торес и неговото голямо семейство, Ирина Тенчева и Иван Христов с децата им, продуцентът Маги Халваджиян и неговият внук Еди също ще са сред застъпниците, които ще призоват за съпричастност към съдбата на децата в беда.

Участие в спектакъла ще вземат и журналисти от трите национални телевизии БНТ, Нова телевизия и бТВ. Към призива за подкрепа ще се присъединят и българските войни от 61-ва Стрямска механизирана бригада, които направиха видеоклип, посветен на „Българската Коледа". По време на концерта ще бъдат разказани историите на деца, получили помощ от благотворителната инициатива на държавния глава.

Коментари

Задължително поле