Свлачище от скална маса блокира пътя Кричим-Девин

Борис Джонсън е получил кислород, но не е бил интубиран

15-годишна опита да се самоубие, лекари спасиха живота й

Пожар избухна в апартамент в Русе

Ню Йорк може да използва паркове си за погребения на жертвите на COVID-19 като крайна мярка

Полицейска акция се провежда в махала в Благоевград

Ухан отменя и последните ограничения свързани с коронавируса

Шофьор на самосвал пострада тежко от токов удар

Турция лекува пациенти с Covid-19 с преливане на кръвна плазма от оздравели от вируса

Индия ще разреши износа на определено количество хидроксихлорохин

Славчев: След буриите и катаклизмите ще се види кои са лидерите в „Левски“

Възстановява се работата на Автогара Стара Загора

Илияна Йотова към медиците: Нито един щаб или закон нямат значение без вашата отдаденост Здравеопазването трябва да бъде сред най-важните политики, така както днес лекарите са на „първа линия”

Апаши откраднаха 64 метра електропроводници в Павликенско 19-годишен сви велосипед в Бяла черква

СЗО: В света не достигат 5,9 милиона медицински сестри

Българска студентка в Милано пред „Труд“: Ситуацията е под контрол

Снимки: Мирослава Ценова

„Ситуацията е под контрол. Единственото, което ни липсва, са маски. Никъде по аптеките не могат да се открият“, разказа за „Труд“ Антония Иванова, в Милано, където е епицентърът на заразени с новия коронавирус в Италия.

„Няма липса на стоки, както твърдят много медии и най-важното, презапасяването на хората е вследствие на настъпилата паника от миналите два дни, а не от очаквано затваряне на магазините. Да, децата на 90-те години не очаквахме да видим супермаркетите празни, но на следващата сутрин, когато магазините отново бяха заредени, липса на хранителни продукти нямаше и никога не е имало. Изпразването на супермаркетите беше единствено вследствие на това, че всички хора се втурнаха да пазаруват“, обяснява Антония.

„Работи и общественият транспорт, след като бяха предприети нужните мерки за дезинфекция. Въпреки това, разбираемо е, хората са по колите, избягват места със струпване на народ“, добавя Иванова.

„Студентите тук се подкрепяме, последните дни взаимно си звъним да разберем как е другият, като избягваме излизането и посещението на обществени места. Въпреки всичко много студенти тук решиха, че е по-добре за тях за тяхното здраве да напуснат страната, макар това да не е, може би, най-удачното решение в тази ситуация. Здравната система в Италия функционира, случаите на излекували се нараства. Но е важно в тази ситуация да не се оставяме на негативните статистики да надделеят над разума ни“, призовава Антония Иванова.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.