Гледаме малката Турна от „Майка“ в нов сериал

Двойна игра на Прокопиев с ЕВН Брокерите му спестили 87 млн. лв. на австрийското дружество при покупката на остатъка от държавния дял през 2011 г. (обзор)

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 15 октомври 2019

Искат такса „водомер” Предстои обсъждане на идеята

Българи в Англия купуват жилища у нас заради Брекзит Брокери им продават по два-три имота наведнъж

Прогнозират по-висок икономически ръст Вдигането на заплатите има най-голяма роля за добрите резултати

Откриха невзривен боеприпас в столичния квартал „Левски“

Ердоган: Турция няма да спре да изкоренява терористичните организации в Сирия

Трима братя са сред пострадалите при катастрофата с диво прасе в Бургаско

Председателят на ВКС плаши колегите си с дисциплинарки, ако не решат правилно делото Полфрийман Лозан Панов си позволи да притиска върховните съдии Жанина Начева, Бисер Троянов и Надежда Трифонова "максимално да съкратят срока си за произнасяне" за свободата на австралиеца

Привлякоха като обвиняема жената, задържана за убийството в Костенец

Каракачанов: Във ВВС тече активен процес на поддръжка и модернизация на наличната техника

Жертвите на „Хагибис“ са вече 56

Пътешествие до три дестилерии в Шотландия ще спечели посетител на Уиски Фест София 2019

Комисар Мария Габриел: Университетите имат ключова роля за запазването на Европа като световен лидер в науката

Българските евродепутати се обединиха в защита на родните ТЕЦ-ове

Българските депутати в Европейския парламент излязоха с обща позиция до Еврокомисията в защита на въглищните топлоелектрически централи у нас. Писмото е подписано от 16 от 17-те български представители в Страсбург, съобщи БНР.

Според българските депутати завишаването на екостандартите за големите горивни инсталации не отчитало спецификата на местните лигнитни въглища с високо съдържание на сяра и пепел.

Изискванията за удовлетворяване на по-високи степени на сероочистване са свързани със скъпоструваща реконструкция, което би довело до несъразмерно високи разходи спрямо ползите за околната среда, се посочва в позицията на евродепутатите. Те искат от ЕК да преразгледа предложените стойности.

Безусловното им прилагане може да доведе до ограничаване експлоатацията и загуба на перспектива за централите в Източно-маришкия басейн, пише в писмото. Въглищните централи в района на мини Марица – Изток осигуряват работа на 33 000 миньори и още 120 000 работни места от свързаните дейности.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. със сигурност поръчковите Зелени на Тома Белев ще си мълчат по този въпрос. Крайно време е да се закрият тези ТЕЦ-ове и България да премине на чиста и екологична енергия. Добро за хората, добро за туризма, добро за България.

  2. Кое им е българското на тия централи като са американски? Та чий интереси защитават депутатите?

  3. демократи – мислят за местата си, а не за децата!
    централите трябва да бъдат затворени в името на здравето на хората, които тези си мислят че представляват. и за да не се налага след 10 години да обсъждаме същите теми 0 да се наводнят мините, както направи татчър.

    1. Ама сте и специалисти… Вярно е, че два от ТЕЦ-овете са американски. Третият обаче е български и на всичко отгоре дава в пъти повече ток от двата американски. Но в случая се говори не за тецовете, защото те могат да минат и на газ. Говори се за трите ДЪРЖАВНИ рудника, в които работят почти 10 000 българи. На всичко отгоре, ако се закрият рудниците трябва да се дадат СТОТИЦИ милиони за рекултивация, която сега се прави поетапно от печалбата. Ама като нищо не разирате – плюйте си. Въглищата така или иначе до 30 години ще свършат. Защо да не ги ползваме, а през това време да рекултивираме, та наследниците ни да не получат марсиански пейзаж в дар?

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.