1,25 млн. евро за пощенски гълъб

Падат акциите на чиновника в 142 закона Хората няма да бъдат „куриери” между различни служби

Ердоган: Нападатели, взимащи на прицел Турция, ще бъдат връщани в „ковчези“

Какво трябва да знаете, ако работите на срочен трудов договор

Русия призна Република Северна Македония

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 19 март 2019

Холандската полиция е задържала заподозрения за стрелбата в Утрехт

Българка в Утрехт: Притеснени сме, че нападателят все още е на свобода

Корнелия Нинова за атентата в Утрехт: Да бъдем единни и съпричастни в борбата срещу тероризма

Подписан бе новият колективен трудов договор в сферата на образованието в Търново

Елена Йончева: Членовете на БСП гласуваха демократично листата за евровота

Всеки трети с по-ниска пенсия 57% ще получат увеличение заради новата формула за изчисление на парите

Средношколци от 21 училища участваха в Национално ученическо състезание в Стопанска академия

Болници ще затварят заради липса на сестри Здравни работници от цялата страна излязоха на протест

Спецсъдът пусна Миню Стайков под гаранция от половин милион лева

Българските евродепутати се обединиха в защита на родните ТЕЦ-ове

Българските депутати в Европейския парламент излязоха с обща позиция до Еврокомисията в защита на въглищните топлоелектрически централи у нас. Писмото е подписано от 16 от 17-те български представители в Страсбург, съобщи БНР.

Според българските депутати завишаването на екостандартите за големите горивни инсталации не отчитало спецификата на местните лигнитни въглища с високо съдържание на сяра и пепел.

Изискванията за удовлетворяване на по-високи степени на сероочистване са свързани със скъпоструваща реконструкция, което би довело до несъразмерно високи разходи спрямо ползите за околната среда, се посочва в позицията на евродепутатите. Те искат от ЕК да преразгледа предложените стойности.

Безусловното им прилагане може да доведе до ограничаване експлоатацията и загуба на перспектива за централите в Източно-маришкия басейн, пише в писмото. Въглищните централи в района на мини Марица – Изток осигуряват работа на 33 000 миньори и още 120 000 работни места от свързаните дейности.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. със сигурност поръчковите Зелени на Тома Белев ще си мълчат по този въпрос. Крайно време е да се закрият тези ТЕЦ-ове и България да премине на чиста и екологична енергия. Добро за хората, добро за туризма, добро за България.

  2. Кое им е българското на тия централи като са американски? Та чий интереси защитават депутатите?

  3. демократи – мислят за местата си, а не за децата!
    централите трябва да бъдат затворени в името на здравето на хората, които тези си мислят че представляват. и за да не се налага след 10 години да обсъждаме същите теми 0 да се наводнят мините, както направи татчър.

    1. Ама сте и специалисти… Вярно е, че два от ТЕЦ-овете са американски. Третият обаче е български и на всичко отгоре дава в пъти повече ток от двата американски. Но в случая се говори не за тецовете, защото те могат да минат и на газ. Говори се за трите ДЪРЖАВНИ рудника, в които работят почти 10 000 българи. На всичко отгоре, ако се закрият рудниците трябва да се дадат СТОТИЦИ милиони за рекултивация, която сега се прави поетапно от печалбата. Ама като нищо не разирате – плюйте си. Въглищата така или иначе до 30 години ще свършат. Защо да не ги ползваме, а през това време да рекултивираме, та наследниците ни да не получат марсиански пейзаж в дар?

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.