Две нови пожарни в помощ на горските от Североизтока

Спират водата в някои части на София утре

Руското представителство в ОЗХО получи отговорите на Великобритания на въпросите по случая „Скрипал“

Дуейн Джонсън оповести раждането на третата си дъщеря

Маскирани обраха игрална зала във Видин

СДВР с мерки за охрана на реда заради дербито “Левски” – ЦСКА утре

Над 10 служители на ДАИ-Благоевград арестувани заради рекет на транспортни фирми (СНИМКИ)

800 певци, танцьори и музиканти събира фолклорния конкурс „Напеви от Северозапада” Изявата в Монтана празнува десета юбилейна годишнина

Откриха труп на българка в Италия, била убита с изстрел в лицето

Борисов в Словения: Европейската перспектива е ключова за развитието на Западните Балкани

Фестивалът „Здравей здраве“ гостува в Благоевград

Младежки ГЕРБ: Бъдещето на младите хора е приоритет за българското правителство Европейската младежка конференция в София даде платформа за диалог между младите хора от 40 държави в ЕС, твърди организацията

Цената на петрола на ОПЕК се повиши до 70,51 долара за барел

Съдът пусна от ареста шофьорката от магистрала “Тракия”

Комисията по досиетата награди Цветан Цветанов за приноса му за публичното разкриване на архивите на ДС

Българският евродепутат Ева Майдел: Защитихме интереса на финансовия сектор в България

„Приетият с голямо мнозинство днес доклад за бъдещето на финансовите технологии (Финтек) в Европейския съюз защитава напълно интереса на българските финансови компании. В очакване на законодателните предложения на Европейската комисия продължаваме активния диалог с финансовия сектор у нас, за да осигурим конкурентоспособността му“, заяви българският евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП), който е докладчик за групата на Европейската народна партия в Комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите (ИМКО) в Европарламента, във вторник, 21 март 2017 г.

Всички предложения на Ева Майдел за поправки в текста, отчитащи в максимална степен интересите на българските финансови компании, бяха приети. В доклада на комисията ИМКО се призова Европейската комисия да изготви цялостен план за развитие на Финтек сектора, в който да се предвидят законодателни и незаконодателни мерки, които да спомогнат за развитието и стабилността на пазара на финансови технологии, неговата конкурентоспособност и прозрачност. Българският евродепутат защити тезата, че финтек компаниите имат различни бизнес-модели, поради което е необходимо да има специфични мерки, които да отговарят на специфичните нужди.
 
В становището си Ева Майдел посочи още, че е необходимо да се работи за повишаване на доверието на потребителите към подобен тип услуги и дигиталните технологии като цяло. Други конкретни предложения, внесени от Ева Майдел и подкрепени с категорично мнозинство, бяха в защита на малкия и среден бизнес. Финансовите технологии имат потенциала да помагат на микро-, малки  средни предприятия, като разширяват възможностите за отпускане на заеми чрез алтернативни канали, поради това е необхоидмо да има мерки, които да предотвратяват злоупотреби с финтек решения.
 
В края на февруари 2017 г. българският еврдепутат организира в София консултация със заинтересованите страни за регулаторната рамка на Финтек на ниво ЕС. На кръглата маса участваха представители на Финтек компании, банки, финансови институции, консултантски компании и други заинтересовани страни, които представиха визията си за модерна рамка на финансовите технологии.

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.