Карфиолът е истински аристократ

59-годишен мъж застреля друг при битов скандал в Ловешко Извършителят е задържан

Абсурдни партии в битка за гласове Щури формации в Европа и САЩ засенчват родните колорити

Лейди Гага с рентген на цялото тяло

С PlayStation 5 „Сони” гони нов стандарт

Извънредно положение в Чили след протести заради поскъпване на билетите за метрото (ВИДЕО)

Кайли Дженър пропря, създаде нов тренд

Женева – от раннохристиянските прелати до Жан Калвин Цезар основава града на брега на едноименното езеро

Лененото семе е добър помощник на здравето Да не се превишава препоръчителната доза от 1 до 3 супени лъжици на ден

Десетки загинали и пострадали при скъсване на дига в Красноярския край в Русия

Счупен крак води дупничанин в Dota 2

Съветник на Тръмп: Порошенко и обкръжението му си присвоили $820 милиона

Дъщерята на Гала получи пръстен от приятеля си (СНИМКА)

Още по-спортна лимузина Новата „тройка“ е чистокръвен „баварец“ за хора, които обичат да шофират

Българският евродепутат Ева Майдел: Защитихме интереса на финансовия сектор в България

„Приетият с голямо мнозинство днес доклад за бъдещето на финансовите технологии (Финтек) в Европейския съюз защитава напълно интереса на българските финансови компании. В очакване на законодателните предложения на Европейската комисия продължаваме активния диалог с финансовия сектор у нас, за да осигурим конкурентоспособността му“, заяви българският евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП), който е докладчик за групата на Европейската народна партия в Комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите (ИМКО) в Европарламента, във вторник, 21 март 2017 г.

Всички предложения на Ева Майдел за поправки в текста, отчитащи в максимална степен интересите на българските финансови компании, бяха приети. В доклада на комисията ИМКО се призова Европейската комисия да изготви цялостен план за развитие на Финтек сектора, в който да се предвидят законодателни и незаконодателни мерки, които да спомогнат за развитието и стабилността на пазара на финансови технологии, неговата конкурентоспособност и прозрачност. Българският евродепутат защити тезата, че финтек компаниите имат различни бизнес-модели, поради което е необходимо да има специфични мерки, които да отговарят на специфичните нужди.
 
В становището си Ева Майдел посочи още, че е необходимо да се работи за повишаване на доверието на потребителите към подобен тип услуги и дигиталните технологии като цяло. Други конкретни предложения, внесени от Ева Майдел и подкрепени с категорично мнозинство, бяха в защита на малкия и среден бизнес. Финансовите технологии имат потенциала да помагат на микро-, малки  средни предприятия, като разширяват възможностите за отпускане на заеми чрез алтернативни канали, поради това е необхоидмо да има мерки, които да предотвратяват злоупотреби с финтек решения.
 
В края на февруари 2017 г. българският еврдепутат организира в София консултация със заинтересованите страни за регулаторната рамка на Финтек на ниво ЕС. На кръглата маса участваха представители на Финтек компании, банки, финансови институции, консултантски компании и други заинтересовани страни, които представиха визията си за модерна рамка на финансовите технологии.

Избори 2019. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.