Меркел и Борисов в отговор на “Труд”: България влиза много скоро в Шенген Премиерът събира европейските лидери и Реджеп Ердоган във Варна

Командоси щурмуват пробно прототипи на стената на Тръмп

Ципрас: Македонска нация никога не е имало Ще е абсурдно обаче в името на страната да няма Македония, смята гръцкият премиер

Хиляди румънци се събраха на протест в Букурещ (ВИДЕО)

САЩ и Русия призоваха Турция и сирийските кюрди към сдържаност

Турция нанесе въздушен удар по позиции на сирийските кюрди

Aварирал ТИР край Драгоман запуши пътя за Калотина

166 снегорина чистят софийските улици

Отмениха бедственото положение в община Баните

Сирия се рекламира като туристическа дестинация

Хванаха шофьора, който прегази мъж край Нови Искър и избяга

Близо 100 000 лв. са събрани за доизграждането на храма във ВТУ Почетоха Деня на Свети Евтимий, Патриарх Търновски

Австралия приветства експериментален спасителен дрон В проекта са инвестирани стотици хиляди долари

$ 70 млн. награда за откриването на малайзийския самолет МН370 Тексаска компания възобновява търсенето на изчезналия боинг

През обектива на „Труд“: Как Борисов и Меркел отговарят на медиите (СНИМКИ)

Българският евродепутат Ева Майдел: Защитихме интереса на финансовия сектор в България

„Приетият с голямо мнозинство днес доклад за бъдещето на финансовите технологии (Финтек) в Европейския съюз защитава напълно интереса на българските финансови компании. В очакване на законодателните предложения на Европейската комисия продължаваме активния диалог с финансовия сектор у нас, за да осигурим конкурентоспособността му“, заяви българският евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП), който е докладчик за групата на Европейската народна партия в Комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите (ИМКО) в Европарламента, във вторник, 21 март 2017 г.

Всички предложения на Ева Майдел за поправки в текста, отчитащи в максимална степен интересите на българските финансови компании, бяха приети. В доклада на комисията ИМКО се призова Европейската комисия да изготви цялостен план за развитие на Финтек сектора, в който да се предвидят законодателни и незаконодателни мерки, които да спомогнат за развитието и стабилността на пазара на финансови технологии, неговата конкурентоспособност и прозрачност. Българският евродепутат защити тезата, че финтек компаниите имат различни бизнес-модели, поради което е необходимо да има специфични мерки, които да отговарят на специфичните нужди.
 
В становището си Ева Майдел посочи още, че е необходимо да се работи за повишаване на доверието на потребителите към подобен тип услуги и дигиталните технологии като цяло. Други конкретни предложения, внесени от Ева Майдел и подкрепени с категорично мнозинство, бяха в защита на малкия и среден бизнес. Финансовите технологии имат потенциала да помагат на микро-, малки  средни предприятия, като разширяват възможностите за отпускане на заеми чрез алтернативни канали, поради това е необхоидмо да има мерки, които да предотвратяват злоупотреби с финтек решения.
 
В края на февруари 2017 г. българският еврдепутат организира в София консултация със заинтересованите страни за регулаторната рамка на Финтек на ниво ЕС. На кръглата маса участваха представители на Финтек компании, банки, финансови институции, консултантски компании и други заинтересовани страни, които представиха визията си за модерна рамка на финансовите технологии.

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.