Прокуратурата издаде на Евелин Банев-Брендо европейска заповед за арест

Мая Манолова: Над 15 болници са във фактически фалит

Дете на година и половина оцеля, след като изпадна от кола на пътя в Кърджали

Арестуваха 55-годишна жена, подала на фалшив сигнал за бомба

66-годишен мъж е загинал при пожар в Кюстендилско

Доналд Тръмп към иранския президент: Никога повече не заплашвайте САЩ

Учени установиха как да се справим с наднорменото тегло

Броят на жертвите на атентата в Кабул достигна 23

Градушка нанесе поражения в девненски села

Благоевградската общественост почете 76 години от гибелта на Никола Вапцаров

Дни на Украинската култура в Бургас

Д-р Дечо Дечев: Ако на политиците не им хареса планът ми за действие, ще бъда управителят на НЗОК с най-кратък мандат

Емил Радев: ЕК одобри българската програма за борба с двойните стандарти на храните ЕС е на 100% ангажиран с проблема с чумата, каза евродепутатът

Рекордно високи температури в Япония

Кола помете велосипедист на АМ „Хемус“

Българският евродепутат Ева Майдел: Защитихме интереса на финансовия сектор в България

„Приетият с голямо мнозинство днес доклад за бъдещето на финансовите технологии (Финтек) в Европейския съюз защитава напълно интереса на българските финансови компании. В очакване на законодателните предложения на Европейската комисия продължаваме активния диалог с финансовия сектор у нас, за да осигурим конкурентоспособността му“, заяви българският евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП), който е докладчик за групата на Европейската народна партия в Комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите (ИМКО) в Европарламента, във вторник, 21 март 2017 г.

Всички предложения на Ева Майдел за поправки в текста, отчитащи в максимална степен интересите на българските финансови компании, бяха приети. В доклада на комисията ИМКО се призова Европейската комисия да изготви цялостен план за развитие на Финтек сектора, в който да се предвидят законодателни и незаконодателни мерки, които да спомогнат за развитието и стабилността на пазара на финансови технологии, неговата конкурентоспособност и прозрачност. Българският евродепутат защити тезата, че финтек компаниите имат различни бизнес-модели, поради което е необходимо да има специфични мерки, които да отговарят на специфичните нужди.
 
В становището си Ева Майдел посочи още, че е необходимо да се работи за повишаване на доверието на потребителите към подобен тип услуги и дигиталните технологии като цяло. Други конкретни предложения, внесени от Ева Майдел и подкрепени с категорично мнозинство, бяха в защита на малкия и среден бизнес. Финансовите технологии имат потенциала да помагат на микро-, малки  средни предприятия, като разширяват възможностите за отпускане на заеми чрез алтернативни канали, поради това е необхоидмо да има мерки, които да предотвратяват злоупотреби с финтек решения.
 
В края на февруари 2017 г. българският еврдепутат организира в София консултация със заинтересованите страни за регулаторната рамка на Финтек на ниво ЕС. На кръглата маса участваха представители на Финтек компании, банки, финансови институции, консултантски компании и други заинтересовани страни, които представиха визията си за модерна рамка на финансовите технологии.

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.