Какво представлява български уестърн?

Земетресение със сила 5.2 по Рихтер разтърси Япония

Съдът гледа мярката за неотклонение на собственика на кучетата, убили човек

Лошото време в Европа взе жертви

Започва приемът на документи за класиране на кандидат-студентите в СУ

Евакуираха летището в Кишинев заради сигнал за бомба

Пуснаха тока в Латинска Америка след срива в електроенергийната система

Експерти обсъдиха използването на финансови инструменти в проекти за ВиК инфраструктура

Приключиха протестите на жълтите жилетки във Франция

Алексис Ципрас предупреди Турция, че ще наложи санкции, ако се потвърдят сондажите за газ край Кипър

Седмокласниците се явяват на матура по БЕЛ

Изтеглете безплатното приложение „Европейски път – Монтана“

На 17 юни 2019 да почерпят

Кианит ни пази от магии Камъкът на истината

Самолет от Милано кацна аварийно в Москва

Българският контингент в многонационалната бойна група на ЕС получи оценка „Боеготов“

Механизирана рота от Сухопътните войски показа необходимото ниво на подготовка за участие в сухопътен боен компонент по време на сертификацията за участие в състава на Многонационалната бойна група на Европейския съюз HELBROC.

Учението се проведе в последните дни на май в района на постоянна дислокация на 42-ри механизиран батальон – Ямбол и на Учебен център „Победа“, съобщиха от МО. Българският контингент получи оценка „Боеготов“ за изпълнение на задачи като формирование към силите за бърз военен отговор на ЕС.

На тактико-специалното учение в полеви условия военнослужещите демонстрираха способности и отработиха въпроси на тема: „Действия на механизирана рота в зоната за отговорност при участие в операция по поддържане на мира в състава на Многонационални съвместни оперативни сили”. Техните действия бяха оценени от комисия за сертифициране с председател полковник Христо Начев от командването на Сухопътните войски и наблюдатели от Щаба на отбраната под ръководството на полковник Деян Гешев.

Личният състав на механизираната рота показа способности за действие при охрана на база и осъществяване на контрол на трафика от хора и автомобили на КПП, както и пи изпълнение на задачи в зоната на отговорност. Командир на ротата е капитан Захарий Димитров.

На учението присъства също командирът на силите на бойната група на ЕС HELBROC бригаден генерал Георгиос Босмалис от Гръцката амия. Той изрази добрите си впечатления от нивото на подготовка на българските военнослужещи на проведените срещи с националния командир на българския контингент и заместник-командир на HELBROC полковник Тодор Тодоров, комисията по сертифициране и наблюдателите, командира на 42-ри механизиран батальон подполковник Ивайло Иванов и личния състав на механизираната рота.

Българският контингент за участие в състава на многонационалната бойна група на Европейския съюз HELBROC включва офицери, сержанти и войници от 42-ри механизиран батальон – Ямбол от състава на Втора механизирана бригада. В контингента има и военнослужещи от други формирования на длъжности в командването и щаба на бойната група.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.