Българският финансист в Лондон Деян Михов с първа самостоятелна изложба

Картините на Михов са избрани за билбордове в едни от най-известните метра в света - в Лос Анджелис и Лондон

На 9 декември в 16 часа в Галерия „София“ към Българския културен институт в Лондон ще бъде открита първата изложба на Деян Михов. Роденият в Свиленград, 31 годишен Михов днес живее в Лондон, където гради успешна кариера на финансист. Творчеството му намира отзвук в списание Forbes, където публикуват четири от картините му, а той определя изкуството като свой „духовен компас“.

kartini03   kartini01

Вдъхновение намирам в различни неща, но най-често наблюдавам как се развива обществото и се опитвам да подбера от тези теми. Методите, които използвам, са част наука и част експеримент. Според мен всеки трябва да извърви собствена пътека, а не да следва някого друг. Много обичам да черпя опит, да научавам как други артисти преминават през своите собствени предизвикателства.  Аз започнах да се занимавам с изкуство, за да балансирам кариерата си. За изложбата в българското посолство в Лондон получих покана от Светла Дионисиева – директор на Българския културен институт в Лондон.  Много съм благодарен на целия екип, който подготви изложбата.  Ще представя различни поредици,  както и нови творби – акварел, които са правени по време на моите пътувания. Също така посетителите ще могат да видят картините, които бяха снимани във Forbes, както и тази, която беше изложена като билборд в Лос Анджелис“ – споделя Михов.

Често използвана техника при картините на Михов е комбинацията с благородни метали. Така генерира илюзията за минутни и постоянно настъпващи цветови промени, в зависимост от интензивността на светлината и зрителната гледна точка на наблюдателите. По този начин артистът успява да провокира идеята, че естетиката е важна, но концепцията е водеща.

Първата самостоятелна изложба на Михов в Лондон ще продължи до 12-ти януари 2018 година. Безплатна регистрация за събитието може да бъде направена на официалния сайт на Българския културен институт в Лондон.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура