МВнР: Няма информация за пострадали българи при експлозията в Лион

13 души са ранени при експлозията в Лион, сред тях и дете

Светлана Иванова от София: Плодолечението е вид изкуство Доктор Емилова е неговата муза, споделя музикантката

Експлозия в Лион, има ранени (СНИМКИ и ВИДЕО)

Славимир Генчев спечели конкурса „Биньо Иванов”

Шумен награди заслужили ученици, учители и студенти

Камбуров вече е кошмар №1 за „Левски“

Килограмът вече не е същият Тихата научна революция настъпи

Президентът Радев: Истинските дворци на България са нейните училища, университети и академии

Цвета Караянчева в базиликата Сан Клементе: Ние сме горди, че над 300 милиона славяни пишат на кирилица

Ангела Меркел: Германия ще продължи да работи за „подреден“ Брекзит

Повреда в трансформатора е причинила пожара във влака София-Горна Оряховица край Роман

Книги и дронове на празника на просветата

Съдът остави в ареста нападателя, намушкал с нож 16-годишно момче в София

Български бог ли е Тангра Владетелите от рода Дуло са били християни преди Борис-Михаил

Историята е любима тема на редица поколения българи. Това е обяснимо – мистериозни и храбри истории за нашите предци, които ни изпълват с неописуема гордост.

Истината е, че родната история е трайно окупирана от предположения, които се повтарят, а дори и да се изучават. Често се изграждат хипотези с оскъдни доказателства. Подобни хипотези се превръщат в казионни и „истинни“ теории, когато е необходимо, предвид политическата конюнктура.

Днес е пълно с книги на знайни и незнайни автори, блогове, научни статии, групи в социалните мрежи, ровещи в историята на милата ни родина. Съдържанието в голяма част – спорно. Пълно е с научни публикации, които приличат на ученически есета, лишени от доказателства и напудрени с резултатите от мозъчните гимнастики на авторите. Същото се отнася и до книгите. Дори един обикновен публицист, който не е историк направи опит да събере цялата родна история. Четирите тома – пълни с фантазии, грешни преводи и тълкувания на несъществуващи летописи, се превърнаха в „истината за родната история“, в която българите вярват.

Впечатляващ мит в родната история е представата за вярата на нашите предци – тангризмът.

Тази теория се базира на предполагаем прочит на надпис върху отчупена част от колона от Мадара, предложен от Веселин Бешевлиев. В никакъв случай не бива да обвиняваме учения. Той е оставил огромен научен труд след себе си и е разчел редица надписи, хвърлящи светлина върху някои загадки в родната история.

Истината е, че въпросният надпис е силно повреден. Предложеният прочит от Бешевлиев е отхвърлен от някои учени във времето, защото се базира на интерпретация, която според някои изисква голямо въображение, а според други е нелогична. На пети ред се разчита „….TA“, а едва на следващия се чете „ГГРА…“. Липсващите букви са прекалено много, за да се приеме за валидно предположението, че надписът разказва за това как Омуртаг бил направил жертвоприношение в името на Тангра. Единствената запазена дума в целия си вид е думата „владетел“. Дори да приемем, че прочитът е валиден и по някаква причина изписването на „Тангра“ е разделено на два реда и буквите не са част от други думи, това не е достатъчно, за да твърдим, че българите са били тангристи.

Съществува и още един източник – турски превод на неизвестен арабски препис, от своя страна позоваващ се на неидентифициран византийски текст, в който се твърди, че Омуртаг е принасял жертвоприношение. Този анонимен източник не се счита за валиден.

Ако е имало подобен култ, логично е да има десетки находки, сочещи към това. Въпреки това, тази теория все още се счита за валидна. Ако се задълбаем в източниците за българите, ще установим, че те са били политеисти. Тук е нужна дефиниция -индивидът не е задължително да почита редица богове, но е толерантен и не отрича съществуването на други божества.

Нещо повече – има сведения за българи, които са били християни, преди покръстването по време на Борис-Михаил. Дори и владетели.

От Омуртаг имаме запазен златен медальон. На него е изобразен самият кан, който в едната си ръка държи кръст. На върха на короната на Омуртаг също се извисява кръст.

Кубрат в ранна възраст прекарва известно време в Константинопол с чичо си. Там той става близък с Ираклий, който впоследствие като император му дава титлата патриций. Съкровището, открито в днешна Украйна и по-точно в Мала Перешчепина, което макар и открито преди век, едва в последните десетилетия бе идентифицирано като Кубратово. През 1984 г. Йоахим Вернер разчита монограмите на три от пръстените и установява, че това е името Кубрат. На един от тях е изписано съкращение на титлата „патриций“ преди името. Открити са и редица предмети с християнска символика. Важно е да отбележим, че нехристиянин е било невъзможно да носи подобна титла в рамките на Източната империя.

От спасителя на Европа – Тервел, имаме оловният печат (открит чак във Вашингтон). Находката е ценна, защото се сдобиваме с първия портретен образ на български владетел. На гърба имаме надпис- „Богородице, помагай на кесаря Тервел“. Важно е да отбележим, че нехристиянин не може да бъде издигнат в такъв висок ранг в Източната империя. Отделно от това, подобна титла говори за изключително голямо влияние и признание. Издигането на „чужденец“ до подобен ранг е без аналог в историята. Това отваря други въпроси, за които казионната историческа теория не дава отговори.

До известна степен е разбираемо защо е било недопустимо да се включат в историческа теория данните за християните от рода Дуло. Все пак между 45-89-та религията е смятана за вреден „опиум“. Тези времена са в историята, но и днес има противници на тезата, че български владетели са били християни. Омуртаг бил имитирал медальоните на императорите. Кубрат приел християнството от лицемерие и политически съображения. Тервел също, а титлата му била подарък, заради оказана помощ на императора. Все още има усилия да се отхвърля всяка вероятност, владетели преди Борис-Михаил да са почитали същия Бог, който почитаме и до днес. Пропуска се фактът, че имаме десетки находки, запазени и идентифицирани. Същевременно, на базата на един спорен прочит от гръцки и един неидентифициран превод на анонимен източник, е изградена цяла теория за култ към Тангра.

Редно е историята да бъде изградена върху теории, които стъпват само и единствено на факти и валидни исторически източници. Те не сочат, че българите са вярвали в Тангра. Източниците показват, че България се е отнасяла уважително към различни вярвания. И нещо, за което си затваряме очите – български владетели от рода Дуло, са били християни преди покръстването при Борис – Михаил.

 

Съкровищата като доказателство

Съкровище от Наг Сент-Миклош, изложено във Виенския исторически музей най-вероятно е българско. Някои историци твърдят, че то принадлежало на Аспарух, но това е спорно. Отново впечатление правят християнските кръстове върху голяма част от предметите.

Друго интересно съкровище е откритото в албанското с. Врап, което също е българско и се свързва с Кубер. Там срещаме същото – християнска символика, кръстовете и редицата литургични съдове.

* Авторът е политолог, основател на Клуб по политически науки във Варна. Пълният текс – в „Консевраторъ“.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (16)

 1. Бог „Тангра“ по начало няма. Българите са вярвали в други богове-върховен бог е бил „Ийма-Имир“. На много източни езици „тангра- тенгри“ означава понятието „бог“. Все едно да имаме бог-Бог. Изводът е, че не познаваме нито близката, нито далечната си история, а боравим само с митове, лъжи и тук-там проблясъци на истина за миналото на българите. А и какво значение има дали са били християни или не владетелите на България? Те са създали и запазили една държава при несравнимо по-трудни условия за съществуване от сегашните, а ние с лека ръка сме готови да я затрием.

 2. А защо автора си мисли и ни внушава, че християнските символи са измислени от християните? Ако отидете в Несебър , ще видите черкви украсени със свастики нима те са фашистки? Просто има символи, принесени през времето, които са използвани по един или друг начин и им е придаван различен смисъл и значение. А религията на българите явно е била достатъчно толерантна и е допускала изповядването и на други религии. Нима авторът е прочел някъде Тангра, да вменява само неговото съществуване и религия!?! Явно смесването на постулатите от по новите религии го вкарва в заблуждение или умишлено се опитва да манипулира аудиторията! Друг е въпросът с официалната държавна религия и съвсем сигурно е, как е наложено християнството , като официално вероизповедание от Княз Борис Михаил, поне за това има достатъчно източници!

 3. До горекоментиращите, цялата тази невъзможна бъркотията идва от грешното твърдение, изгодно на доста чужди държави, че българите са тюрки, смесили се със славяни и незначителни остатъци от траки. Днес е ясно, че ние българите сме траки! Гени, антропология, език, обичаи, фолклор, палеолингвистика, археология и т.н. всичко доказва местният ни тракийски произход. Християнството по нашите земи се разззпространява от 1-ви век. Не е случайно, че именно императорите с тракийски/български/произход легализират християнството, Галерий и Константин Велики. А така нареченото „покръстване“ при княз Борис е било само смяна на Сирмиумския символ на вярата с „православния“ Никейски символ. Нищо повече! По политически причини Борис се отказва от българското християнство. Заради властта, заради егото си! Защото българските боили не са го искали за владетел и той сяда на престола с военен преврат и избива недоволните. Останалото са митове и обикновенна демагогия. Православието е чужда църква, корените на българското християнство са други, даже Константин е бил арианин, а не „православен“.

 4. Няма как горепосочените твърдения на чужденците да са вярни, че българските князе не били християни , а видиш ли всички тези артефакти и титли били само за „перчене“ и и желание за власт . Това е абсолютна спекулация , която не отговаря на истината поради поетичния си привкус , който не е подкрепен от никакви артефакти . Това че нещо не им се връзват лъжите на империалистите не им дава право да си съчиняват приказки . Българите са първите християни в Европа , като първият християнски храм не е този в Равена , а кръглата църква във Велики Преслав . Това беше доказано по невероятен начин от г-н Ангел Манев и г-н Таньо Танев в мащабно изследване като дори имат изнесена лекция в Youtube наречена ,,Кръглата църква“ . Силно я препоръчвам на всеки българин , защото въпросната църква е модел за всички около 1000 раннохристиянски храма по нашите земи , който са разрушени от гърците , след като узурпират властта в Източно Римската империя. Въпросните гърци прилагат с измама, лъжа и убийства тяхната политическа патриаршия за да властват над империята , а истинското апостолско християнство ,което проповядват българите е обявено за ерес и подложено на унищожение . Така , че всеки един българин е истински християнин от средата на 4 век , а не от втората половина на 9 век . Борис не покръства българите , а ги прекръства в политическата доктрина наречена патриаршия . Това е политически ход , с който той получава земи от гърците и временен мир , като целият народ е против тази измяна и българският владетел избива стотици благородници и селяни. Императорите , които узаконяват и въвеждат християнството в Римската империя са българите(наричани траки по онова време, но сменили името си на българи по-късно) Галерий родом от Стара Загора и Константин родом от Сердика . Въпросният Константин финансира и закриля своите сънародници , които не са подтискани от империята докато на престола са българи . Той финансира строежа на Плиска , Преслав, Дръстър и Констанца . Точно по негово време е и датировката на кръглата църква в Преслав , защото практиката е първо да се построи храм и след това града около него . Само че Плиска е най-големия и модерен град в цялата империя , като Константинопол и Рим изглеждат като провинции пред него . Плиска е с площ от 24 кв.км. , а Константинопол 15кв.км. Плиска има изградена водопроводна система и подово отопление на цялата си площ , докато в Константинопол няма нищо подобно . Константин е покръстен от български свещеници в истинското апостолско християнство и поради голямата му помощ за неговите сънародници гръцките летописци и историци го плюят и са му изградили отрицателен образ . Има още стотици доказателства , затова , че българите са траки и , че те са първите християни в Европа , даже и първата християнка е покръстена в Пловдив , ама няма смисъл да се задълбочавам . Един от горните коментиращи е посочил накратко сверите , в които българите са еднакви на 100% с траките , а от това следва , че те самите са наричани траки в по-стари време . Всъщност траки е екзоним (чуждо название) използван от гърците за нашите сънародници и затова те трябва да направят така , че всички да ги назовават с едно тяхно личностно име и успяват . Около 4 век всички те са наречени българи и в картите от това време Мизия е приравнена на България . Перси е екзоним използван отново от гърците за въпросният народ , който точно поради този факт сменя името си на Иран , защото Персия не е личното им название . Това е все едно германците да кръстят държавата си Немцов , защото българите ги наричат немци . Моля колкото се може повече българи да се запознаят с изследванията на г-н Ангел Манев и г-н Таньо Танев , които са качени в Youtube , защото в тяхната методика на работа няма съчинения и предположения , а всичко лежи на артефактите , цифрите и логиката .

  1. Супер… ся обясни кат сме били толкоз велики 4 век, що в 7ми сме го духали на василевса…

   1. Нещо си скаран с фактите. Константинопол губи битката с нас през 7-век и ние си отделяме земите от империята. Тогава ние сме победителите.От трети докрая на 6-ти век всички императори с изключение на 4-ма са траки/българи/. Пред 4-ти век ние сме ариани, а не православни. Тракиецът Орфей е създател на първата човеколюбива религиозна доктрина. Христос е негов наследник и затова през онези векове е бил наречен „вторият Орфей“. Затова траките лесно приемат християнството още от 1-ви век, за разлика от гърците. Но понеже става дума за власт, през 381г. в Константинопол се основава „православна църква“, предимно от представители на останалите над 50 народа в империята, с главна цел да се бори с доминацията на българите в империята. Тогава императорите и пълководците са траки, те имат най-древната история, за разлика от дошляците гърци, траките имат най-хубавите земи, ако щете и най-хубавото вино, докато гърците го пият разредено с вода, защото не могат чисто. След смъртта на последния велик император тракиец, Юстиниан Велики, до края на 6-ти век, православните успяват да вземат религиозната власт в империята. Именно те тогава разрушават над 900 наши първохристиянски храма/не били ѝ“православни“ изгарят старата ни книжнина, обйвяват ни за еретици, варвари, безписменни езичници, заличават пачетниците на тракийската ни култура/даже грузинецът, основал Бачковският манастир се хвали с това си деяние/. Православните тогава, също като радикалните ислямисти днес от ИД, горят книги и хора, разрушават храмове. Това е причината свободните траки от Стара Велика България, начело с княз Аспарух, преминават Дунава, смазват имперската армия и отделят земите ни от Константинопол. Смешката с болните крака на императора е много показателна лъжа, за да скрият позора си. Така, че кой на кого е натрил носа?

    1. dva reda TRAKİYSKO pismo ima li nekade…nema istoriya ta stanana la BULGARSKA KURVA VSEKİ YA MİNAVA İ Sİ MİSLİ ÇE YE ŞİBAÇ S TİYA MALKİ PİŞKİ NİŞTO ÇUDNO ÇE YANA İZBEGA NA REZAN AMA GOLEM….TURÇİN zaştoto i te beşe TURKİNYA OT MONGOLİYA İ SİBİR…BALKANİTE BEHA KOLONİYA NA EGİPET 17 000 GODİNİ….çak do BALTİYSKO MORE osnovna zadaça YANTAR ili KEHRİBAR…

     1. Чужденецо, въпреки хилядолетното заличаване на тракийската култура, в това число и писменост и до днес са съхранени стотици надписи на тракийски език, обикновено на непрестъпни за гърците места и пещери. Например има такива 40 надписа в пещерата на остров Самотраки, но пробвай да влезеш там и да ги видиш. Демократите/но пък робовладелци в древността/ гърци няма да те допуснат. В България са десетки, но най-много са на територията на голямата тракийска държава Фригия, в Мала Азия. Преди десетина година, американски автори доказаха, че фригите са имали писменост преди гърците, които вдигнаха голяма олелия, но всуе. Ще ти напомня, че първите писмености в света са от тракийските земи преди 6500г., 2000г преди писмеността в Шумер и Египет. Нещо повече, първите 3 египетски династии са балканци, т.е.траки и има сведения, а първите надписи в Египет показват сходсво с балканските тракийски надписи. Знаеш ли колко десетки съвпадения има между глаголицата, която е съществувала много векове преди Кирил и Методий и писменостите от нашите земи Линеар А и Линеар Б, отпреди 4000г.? Нашите земи, земите на първата цивилизация, писмеността, както и металургията, земеделието, даже и колелото са „тръгнали“ по света. Както и нашите гени. Наскоро генетиците от Дания доказаха, че всички синеоки хора по Земята имат гени от нашите земи, че тук са се родили първите синеоки хора на земята. Интересно нали!

  2. Както и предишните академични учени и вие сега спекулирате с фактите. Първо няма нито един импратор роден в Тракия т.е. от Пловдив, Стара Загора, Сливен , Ямбол, Бургас, Родопите, Беломорето, Одринско. Галерий е от Софийско, а от сегашната Македония на юго -изток от София са Константин, Юстин и Юстиниан, Максимус е от Северна България и е син ан баша гот и майка аланка, а има още няколко от Илирия. Вярно е за аринството, но то примерно е насадено на готите по нашите земи от Валент, който изобщо не е с балкански произход, още по-малко да е тракиец, но после същите тия готи-ариани и техните съплеменници водят война с него и го убиват при Одрин. Със същите тия готи-даки-гепиди-вандали-ариани водят кървави войни и Константин и Юстин и Юстиниан. Тези императори наричани от вас „тракийски“ са избили най-много ариани. Траките тук се християнизират чак през 4 век, като пример за това са бесите, които приемат християнстовото от един илирийски епископ, който превежда на техният език евангелието. Готите тук имат за духовен водач ръкоположения от Константинопол епископ Вулфила, който пък изобщо не гот по произход , а родителите му са от Кападокия- Мала Азия, т.е. пак не е тракиец. Грузинският княз основал Бачковския манастир, когато вече името траки отдавна не съществува и Тракия е само географска област. Иначе признавам християните не са по-малко вандали от ислямистите в последствие. И не гърците унищожават тракийската култура, а е обратното. Юстиниян, като ревностен християнин затваря насила Елинските духовни школи в Атина. Така, както няма нито един факт за наличие на Бог Тангра в България, така няма и ни един факт за това, че Аспарух има какъвто и да е балкански, камо ли за тракийски произход. Всъщност има една странна история за това че българските царе са били от Илирия, а не от Мизия, Тракия или Македония. Дори самият Аспарух е много спорен като исторически образ, тъй като има прекалено малко сведения за него, както и за българите разбили Византия и основали България тук. Ако ще говорим за Траки и Българи, със сигурност може да се каже, че когато българите на Аспарух са дошли тук са изклали в оная велика битка хиляди Траки, които са били векове наред основният етнос върху които се гради армията на Източният Рим. Ако осъзнаваха някакво „братство“ по-между си изобщо нямаше да им битка.

   1. Здравей представителю на „академичните“ историци, приели писаната от чужденци българска история за вярна, както са „вярни“ и всички указания идващи от Москва относно нашата история. Засрами се поне малко от лъжите и манипулациите си. Откъде накъде ти считаш, че траките са живели само в границите на териториите, които днес наричаме Тракия, подчертавам днес. Най-големият в древността европейски народ е обитавал огромна територия, целият полуостров включително всички днешни гръцки острови, Мала Азия с Кападокия, на север от изворите на Дунав, през днешна Унгария, Румъния, Южна Украйна и Крим. А готите са гетите, таричани и скити, са северни траки. Готите са траки/българи/, а не германци, а техният предводител не се казва Вулфила, както твърдят германците е вие подкрепяте. Казва се Урфила. Напълно сте объркан за готите и Валент. Истината е обратното. Урфила със своите християни готи се връща по родните тракийски земи след като арианинът Константин Велики е въвел християнството и където те няма вече да бъдат гонени. Самият Константин е очарован от Урфила и со нарича “ нашият водачи светило на народа ни“! А това е много преди Валент. Откъде накъде Валент е насадил християнство/арианството/ на готите. Не си преписал правилно тези твърдения. Нещо повече, Валент изгаря 26 готи ариани, и което е предизвикало бунт на всички траки, които разгромяват легионите на Валент, а него самият го изгарят, както той е постъпил с 26-те готи, обявени по-късно за светци. Ако готите не бяха траки и ако в Тракия не са живели траки, то как щеше да се случи това възстание помело римската армия? В намерен палимсест, наречен „готски календар“ са написани имената на тези готски светци. И те не са Ханс, Фридрих или каквото и да е немско име! Първото е поп Верко/Верка Сидерова/, Сила, Фильо, Сава, Мика, и т.н. Не е ли ясно, че това са траки, а имената им и днес се срещат сред българите. Ами за името на Аспарух не знаеш ли, че то се среща по нашите земи 1000 години преди князът да премине Дунава? Прав си, че основна част от римската армия винаги са били траките, като най-добрите бойци. Самият Юстиниан възхвалява своите съплеменници, за гръцка нерадост. Гърците обвиняват Юстиниан, че харчи парите на империята за траките, за варварите/Юстиниан основава църква за траките, независима от Рим и Константинопол, а не ги е преследвал, както ти лъжливо пишеш/. И така, в армията на Аспарух са двете големи групи от тракийски племена, гетите/готите/, наричани в дредността и славини и мизите, наричани ту мизи, ту българи. На територията живеят същите траки. В армията на римляните са също траки. Какво става когато всички тези траки се обединят? Става страшно за император Константин Погонат и не му остава друго освен да хукне да бяга с „болните“ си крака. Приказката за лечението е смешен опит да се прикрие истината за тези събития. Нека не забравяме, че запазените сведения са писани от самите потърпевши. Гръцка култура казваш, а защо „гръцката“ митология е всъщност тракийска, боговете също, защо гърците нямат азбука, а според тях тя е дадена от Офрей или брат му Лин? Други казват, че е от фригиеца Кадом, но пък роднините на Кадом са траки. Хахаха! Самият Питагор се гордее, че е ученик на Орфей. Време е да си свериш часовника с истината небългарино!

 5. Ало…тракодонтите!!! Забравихте ли какво ви обещах??? С пет думи ви пращам по дяволите!!! Искате ли ги??? Или спирате с дивотиите си, или отивате…на Пловдив бързата процедура!!! Вие срама нямате ли??? Всеки ден по новините ли да ви обяснявам какво е Тангра, джимъ, кой е знакът му??? Някой нещо за караими да е чувал от вас? Погледнете , кретени нещастни, как е разпънат Христоса ви и чий го дирят двамата разбойници край него!!! Виждали ли сте кръст с формата на ипсилон??? Ако ли не, да ви кажа къде е сниман??? Това да е за ПОСЛЕДНО!!! Още веднъж само…и ще трябва да се плюнчите по телевизиите и да обяснявате неща, дето хабер си нямате как точно са станали!!!! Надявам се да бях ясен???

 6. Този неназован документ e от колекцията на Дийц, което е писмо до халиф Муавия с въпрос как българите наричат своя Бог. Съхранява се в Берлинската библиотека, но вероятно списвачът на горното смята, че е фалшификат. Няма да е лошо да го каже на германците тогава.
  Нямам време да влизам в излишни полемики, само да попитам – след като сме били християни преди Борис, за какво му е трябвало да покръства тогава? За всеки случай? И ако не сме били християни, какви сме били все пак? Езичници? И все пак – какви точно? Офристи, баалисти, перунисти, велесци. Какви именно. И защо старата вяра на волжските българи е тенгрианството.
  10% българи – един жокер. Заинтересувайте се защо е тази информационна завеса срещу старата ни Вяра. Какво точно ги смущава и плаши. Защо не четем нищо срещу „великия архитект на вселената“, за Баал или за Яхве. А такава неистова ярост срещу един скромна, хилядолетна вяра?

 7. BORIS I E EDIN OT NAI-GOLEMITE,,DARZAVNITZI,,V SVETOVNATA ISTORIJ OZOPSHTO!NEGOVITE
  IDEI I PRAKTIKA SA,,KOPIRANI,,VPOSLEDSTVIE I OT MNOGO DRUGI!S PRIEMANETO NA,,EDINNATA,,
  ZA TJLATA DARZAVA RELOGIJ/XRISTIJNSTVOTO/I,,EDINNATA,,AZBUKA I ,,EZIK,,SE TZELI SAZDA
  VANETO NA,,EDINNA NATZIJ,,!TOVA E OGROMEN USPEX-,,VENETZA,,NA BALG.DARZAVNOST!

 8. Изумява ме , как при всички тези умувания за вярата на Българите, се забравя черепът на Никифор типично християнска практика!

  1. Напразно се мъчиш да остроумничиш. Този обичай се среща сред много древни народи. Достатъчно е да спомена, че това е и стар тракийски обичай. Не забравяй и факта, че земите на рода на Крум Страшни се намират в днешна Унгария Оккъде накъде трябва да считаме, че всичко започва от християнството? Не ставай смешен.Свастиката, символът на слънцето, също се среща по тракийските земи преди повече от 5000 години. Нека немците да престанат да крадът българската/тракийската история/. Защото готите не са германци, нито свастиката е „типично“ германска, нито пък германците са ариите! Ариите всъщност са траките на цар Дионис/тракийски цар, а не гръцки бог/ завладял Северна Индия 1000 години преди похода на наследника си Алискандар/по гръцки Александъл/ и занесъл цивилизацията по тези земи и после се самообожествил там. Ами нашити деди са били божествени, смомнете си описанието на цар Резос в Илиадата. А самият Омир не е грък, а е от меоните, които са част от мизите, а последните повече от хилядолетие са наричани и българите. Ахил пък е мирмидонец, от скитите . северните траки. Тези неща не ги пишат по учебниците, заради криворазбрания и удобен на западноевропейците, на нашите съседи и на Русия елиноцентризъм, като гърците даже не са елини, но разговорът за това е по-дълъг. Какво ще кажете за сведението, че древното име на Тракия е Ария? Хахахаха.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.