Български боеве преди Пулев - Джонсън

Български мачове ще подгреят големия сблъсък между Кубрат Пулев и американеца Кевин Джонсън в „Арена Армеец“ на 28 април, на който Кобрата ще защитава интерконтиненталната титла на Международната боксова федерация (IBF), както и статута си на задължителен претендент за световната титла на британеца Антъни Джошуа. Това е втора гала, която немския промоутър "Зауерланд" организира у нас след първата на 3 декември, когато българинът защити пояса, като отказа в третия рунд Самюел Питър.

Тогава имаше женски мач и солидно чуждо присъствие, но този път зрителите ще могат да видят два чисто български мача. Първият от тях е шеструндов в средна категория и противопоставя Йосиф Панов (6 победи, 2 нокаута, 3 загуби) и Борислав Занков (7-14, 1 нокаут). Следва осемрундов бой в лека категория и противопоставя Даниел Станоев (8 победи, 5 нокаута, 3 загуби) и Ивайло Боянов (3-9, 1 нокаут).

В програмата ще има и мачове с участието на млади надежди на „Зауерланд“ като норвежеца Кай Робин Хавнаа, германците Леон Бън и Албон Первизай, както и братът на Кубрат - Тервел, който за трети път ще излезе на професионалния ринг. Бронзовият медалист от Лондон 2012 все още няма съперник за галата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт