Български бойци се завърнаха с 5 медала от военните игри в Сочи

Представителният отбор на Въоръжените сили на Република България в ІІІ-те световни зимни военни игри в Сочи (22 – 28 февруари 2017 г.) се завърна с пет медала (три сребърни и два бронзови) от най-висшия зимен военен спортен форум, който се организира веднъж на четири години.

Българските участници се състезаваха в дисциплините биатлон, ски бягане, ски ориентиране, ски алпийски дисциплини (слалом) и направиха най-успешното си представяне на световни зимни военни игри досега.

За високи постижения и издигане авторитета на Въоръжените сили на Република България на церемония в зала „Тържествена“ на Министерството на отбраната с парични и предметни награди бяха отличени биатлонистите Красимир Анев и Владимир Илиев, както и състезателят по ски ориентиране Станимир Беломъжев. Награден знак за принос към Министерството на отбраната получи Антония Григорова (БФ Ориентиране). С грамота бяха наградени други 17 участници в представителния отбор.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.