Десетки арестувани при антиправителствени протести в Казахстан

Кристалина Георгиева: Икономическият ръст на Китай ще бъде по-малък от очакваното

Марсилия до дъно

Караянчева за прекратения Луковмарш: Антисемитизмът, расизмът и ксенофобията нямат място в обществото ни

Черногорец издигна 6-тонен пилон с най-голямото българско знаме в София

Владислав Горанов: Ако погледнем числата, държавата се развива изключително успешно

Японските власти пуснали 23-ма пътници от „Даймънд принсес“, без да ги проверят за коронавирус

Външно министерство: Провеждането на Луковмарш бе предотвратено благодарение усилията на българските власти

Шефът на „Райънеър“ иска по-щателни проверки на мъжете мюсюлмани по летищата

Франция започна закриването на най-старата си АЕЦ

Луковмарш не се проведе

Коронавирус и в Обединените арабски емирства

Военнослужещи унищожиха невзривени боеприпаси, открити край Чепинци

Подновяват „Луцифер” за шести сезон

11 задържани при спецоперация в Бургаско

Български военни получиха военни отличия от САЩ

Трима български военнослужещи – полковник Георги Маргитин, старшина Явор Бехар и майор Пламен Бончев, участвали в мисията на НАТО в Афганистан „Решителна подкрепа“ в периода януари – юли 2018 г., получиха военни отличия. Те са удостоени от министъра на Сухопътните войски на САЩ за проявен висок професионализъм при изпълнение на задачите по време на мисията в Афганистан, съобщиха от МО.

Официалната церемонията се състоя в зала „Тържествена“ в Министерството на отбраната и на нея присъстваха заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков и началникът на отбраната генерал Андрей Боцев. Наградите бяха връчени от полковник Шанън Джонсън, аташе по отбраната и най-старши военен представител на САЩ у нас.

Националният командир на 35-ия български контингент полковник Георги Маргитин и главният сержант на контингента старшина Явор Бехар бяха удостоени с медал „Бронзова звезда“. Двамата са наградени за отлично изпълнение, експертност и отдаденост по време на своята служба в операция „Решителна подкрепа“.

Третият отличен български военнослужещ – майор Пламен Бончев, бе удостоен с медал на Сухопътните войски за доблестна служба в бойни условия. Отличието е за достойното изпълнение на служебните задължения като съветник по техническата поддръжка в Екипа за съветване и подпомагане на Силите за сигурност на Афганистанската национална армия.

Заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков поздрави тримата военнослужещи с думите: „Отличията са не само висока оценка за вашите лични качества, но и оценка за професионализма на българските военнослужещи от състава на Въоръжените сили, оценка за българската държава“. Той подчерта, че получената висока оценка е показателна за професионализма, всеотдайността и отговорността, с които българските военнослужещи изпълняват поставените им задачи.

„Щастлив съм, че имаме партньорство с Българската армия, защото българските военнослужещи винаги изпълняват отговорно поставените задачи“, каза полковник Шанън и поздрави тримата отличени български военнослужещи.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. За кое получиха отличие? За добре изтъркан гръб или добре подсушен задник?

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.