Откриха екстази и марихуана у земеделец Трима мъже са задържани с наркотици в Търговище

Държавното бюро за разследвания в Украйна е повдигнало осем дела срещу Петро Порошенко

Набихме Франция към медалите в Минск

Цигулката и палитрата на Никола Гюзелев стават част от експозицията на Исторически музей-Павликени

„Телетол“ с обвинения срещу АПИ заради електронните винетки

Дипломати гостуваха на кмета на Върбица Общината рекламира минералните извори пред англичани

4 г. бияч се укрива от правосъдието Задържан е във Варна

Орлин Павлов показа дъщеря си (СНИМКА)

Немска овчарка нахапана до смърт от ловни и улични кучета

“Левски“ гледа към грък и белгиец

Министър Владислав Горанов: Преди края на годината може да влезем в чакалнята на Еврозонатата

Бесни жени пращат на съд двойника на Меси

Хорът на варненските момчета и младежи ще изнесе юбилеен концерт

БАБХ изтегли от пазара „салатени миксове“ с неразрешени съставки

Премиерът Борисов: Само на КПП-то между САЩ и Мексико има повече трафик, отколкото между България и Турция Зоран Заев не успя да дойде на Икономическия форум в Пловдив

Български военни участват в логистично учение на НАТО в Полша

Многонационално логистично полево учение „Capable Logistician – 2019“ с участието на 31 военнослужещи и автомобилна техника от Въоръжените сили на България ще се проведе в периода 1-15 юни 2019 г. в района на тренировъчния полигон на Полската армия „Drawsko Pomorskie Training Area” в Република Полша, съобщиха от МО.

Учението е планирано и организирано от Многонационалния логистичен координационен център в гр. Прага, Чехия, с подкрепата на Полша като страна-домакин. В него участват близо 1000 военнослужещи от 37 страни -членки на НАТО и страни-партньори. Целта на учението е реално отработване на въпроси, свързани с планирането и изпълнението на логистичното осигуряване на коалиционни сили на театъра на операцията и координиране на използването на многонационални и национални (на страната-домакин) логистични сили и ресурси.

От българска страна в учението участват военнослужещи от 30-и отряд за контрол на придвижването от състава на Съвместното командване на силите, формирования от състава на 91-ви инженерен батальон от 55-ти инженерен полк и 110-и логистичен полк от Сухопътните войски, 3-а авиобаза в Граф Игнатиево от Военновъздушните сили и Военна академия „Г.С. Раковски“. Старши национален представител в учението е полковник Анастас Бакалов от Съвместното командване на силите.

Участието в ученията от формата „Capable Logistician” допринася за повишаване на подготовката за логистично осигуряване на силите на Алианса.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.