Самоуби се фараонът на “Дупнишка популярна каса” (обзор) Георги Близнаков станал лихвар след фалита

ООН търси нов план за климата

Жилищата в Пловдив поскъпнаха с 8 на сто Апартаментите с две спални станаха хит

Тръмп се появи изненадващо на световната среща на ООН за климата

Хотели са ужилени от фалита на Томас Кук Зимните курорти имат време да продадат стаите си

Борисов: България разполага с блестящи лекари и медицински специалисти, чиито опит и експертиза са известни в цял свят Работим за достъп до най-модерните методи за лечение, заяви премиерът

Застраховат армията за 192 000 лева

Стотици хиляди бедстват заради фалита на „Томас Кук” (обзор)

Почина проф. Никола Георгиев

Министър Ангелкова за фалита на туроператора „Томас Кук“: В непрекъснат контакт сме с британското посолство

Премиерът Борисов: Членството на страната ни в НАТО и ЕС е основа на отбранителната политика на България

Взрив в супермаркет в Австрия рани 9 души

АТАКА иска да се забрани продажбата на държавни имоти

Исус „умря“ на ринга, възкръсна във фейсбук (обзор)

БСП регистрира кандидатите за районни кметове, кметове на кметства и листата за общински съветници в София

Български играч пред президента Радев по възнаграждение

В нарастването на популярността на електронните игри, геймърите вече имат по-голям потенциал за печалба от някои от най-известните и престижни позиции в света. Това показва проучване на специализираното издание за технологии „TechGuided“. Според анализа, 70% от геймърите печелят повече от президентите на страните, в които живеят. Изданието сравни данните на най-добрите 500 играчи в света със заплатите на държавните глави.

Геймърът „Ana“ от Австралия е 19-годишен професионален състезател на „Dota 2“. Годишните му доходи възлизат на над 2 млн. долара или седем пъти повече от това, което получава Скор Морисън, министър-председател на Австралия, за една година.

„Somnus M“ от Китай, също играе „Dota 2“. Той си докарва 1 млн. долара, докато президентът на страната Си Цзинпин получава едва 22 хил. долара за 12 месеца. Това прави 50 пъти по-голяма печалба в полза на геймъра.

Номер 1 по приход в света е финландският играч „JerAx“. Той прави по 2,2 млн. долара годишно. Дори в САЩ, геймърът „TFue“ изкарва повече от Доналд Тръмп, сравнявайки възнагражденията им.

„Тези цифри ще накарат родителите да се замислят следващия път, когато решат да кажат на децата си, че губят времето си пред компютъра или конзолата“, пише „TechGuided“.

България също може да се похвали със свой представител. Иван „MinD_ContRoL“ Иванов е сред най-добрите играчи в света. Той е част от отбора на „Team Liquid“, който се състезава на „Dota 2“. Иванов е първият български милионер от електронни спортове със спечелените над 3,5 млн. долара! Само за първата половина на 2019-та е завоювал повече от годишната заплата на президента Румен Радев – 106,5 хил. долара срещу 75,4 хил. от американската валута.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.