Български и македонски спецчасти обезвредиха терористи укрили се в сграда до ГКПП-Логодаж (СНИМКИ)

За броени минути български и македонски спецчасти успяха да обезвредят терористи, които се бяха укрили в изоставена постройка в гората близо до ГКПП-Логодаж. Спецчастите дойдоха с хеликоптер, обкръжиха сградата и за кратко време успяха да проникнат вътре и да арестуват лидера на терористите.

Действаше се мълниеносно и синхронизирано. Това бе част от демонстрацията, която направиха смесен антитеростичен екип от спецчастите на България и Македония, която бе наблюдавана от министрите на отбраната у нас Красимир Каракачанов и на Македония Радмила Шекеринска.

На практика с тази демонстрация завърши една 15-дневна съвместната подготовка на Специалните сили на двете страни, поясни командир бригаден генерал Явор Матеева, командващ Силите за Специални операции на Република България.

Министрите на двете страни високо оцениха уменията, които показаха военните.

Министър Шекеринска заяви, че е доволна, защото след подписването на двустранния договор за сътрудничество и приятелство между България и Македония, се е направила толкова, колкото не свършено за години наред. Ние направихме много и доказваме всеки ден на НАТО, че сме надежден партньор, правим всички необходими реформи, за да станем членки на НАТО.

„Няко хора и у нас и у вас смятаха, че този договор за сътрудничество между нашите две страни ще остане само на хартия. Но виждате, че във всички области започнахме сериозно да работим и да постигаме добри резултати, каза още министър Шекеринска.

Пред двамата министри бяха демонстрирани и различни оръжия, които са на въоръжение в българската армия.

Красимир Каракачанов също поздрави военните за отличната работа и демонстрация и заяви,че след подписания договор е свършена толкова работа между двете съседни страни,колкото за 10 години назад не е направено.

Коментари

Задължително поле