Български кикбоксьор с най-бързия нокаут в Ротердам

Бургазлия ще се бие за световната титла по кикбокс в най-престижната верига при професионалистите „Глори“. Стоян Копривленски спечели турнира на претендентите в Ротердам, а за първото място в категория „лека“ спориха още трима. Българинът обаче започна безапелационно, като на старта нокаутира още в първия рунд бразилеца Майкъл Йорк. А това бе и най-бързата победа на галавечерта. Във финалния сблъсък асът ни имаше оспорван двубой с един от най-титулуваните бойци в категорията - Тижани Безтати. Състезателят на бургаския „Самурай“ прати leokcg съперника си в нокаут, но жилавият мароканец успя да се изправи. А сили му даде и публиката. Залата бе пълна с негови сънародници, които горещо го подкрепяха. Стотината български фенове обаче често заглушаваха техните скандирания. А след последния гонг съдиите вдигнаха ръката на нашия боец.

„Чувството е страхотно! – заяви минути след успеха Копривленски. - Тази победа е резултат от дългогодишния ми труд до момента.“

За убедителната форма на българина допринесе и подготовката му в „Макс Джим“. Преди всеки голям мач той е на лагер в холандския клуб, където треньор е Майк Пасение, подготвял величието Бадр Хари.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт