Мечката слезе в Сопот Държавното горско стопанство ще поиска разрешение за отстрел на животното

107 хил. кв. м нови офиси са завършени до средата на 2019 г.

Полицаи и пожарникари обучават деца в забавачка

Изложба на канарчета в Бургас

Министър Петков: Процентът 6,7 за осъвременяване на пенсиите от първи юли догодина не е окончателен

По-висока смъртност сред мъжете в Шуменско Спад на починалите деца до 1 г.

Руската лотария пази 3 милиарда рубли непотърсени печлби

Тристайните апартаменти в София са най-търсени Финансират до 90% от стойността

Криско с коментар за нахалните фенове Изпълнителя не е експонат, написа рапърът

Туск: ЕС никога няма да пожелае раздяла с Великобритания без споразумение

Ердоган: Путин подкрепя позицията на Турция за премахването на заплахата от терор по границата

Д-р Неделчо Тотев, председател на НСОБ: Неизплащането на надлимитната дейност ще задълбочи неимоверно кризата в болниците

Премиерът Борисов: Започнаха да се връщат висококвалифицирани кадри от чужбина (ВИДЕО)

10 души са задържани за незаконна сеч при акцията във Велико Търново

Български трафиканти са арестувани в Пирот

Шестима български трафиканти на мигранти получиха 30 дни арест в Пирот, в съседна Сърбия, предаде БГНЕС. Българите са се опитали да прехвърлят от наша на сръбска земя общо 63-ма нелегални мигранти. Повечето от тях били от Афганистан, а останалите – граждани на Пакистан.

Пред съда в Пирот бяха изправени и двама сръбски граждани от Белград, които са участвали в трафика на мигрантите. Всички задържани ще останат в ареста до пълното излежаване на присъдата, която ще получат от съда.

Мигрантите са разпитани от следователите в Пирот и в момента се намират в приемните центрове. Всички те са предупредени, че са „извършили тежко нарушение – незаконно преминаване на границата“. В групата има и непълнолетни деца. Те са потеглили от Афганистан и са останали в Турция и България по около два месеца. Според следователите те са „имали връзка и с Унгария“ за продължаване на пътя към Западна Европа. Почти всички мигранти признават, че са имали хора, които са ги съпровождали от Турция в България, а след това от България до Сърбия. Трафикантите водят мигрантите до границата, показват им мястото където да прекосят границата и след това на сръбска земя ги очаква автомобил, който ги превозва по-нататък по пътя. Всички те знаят, че е много трудно да се влезе на унгарска земя, но признават, че там имат хора, чийто телефони притежават и които ще им окажат съдействие.

Следователите са останали с впечатлението, че става въпрос за много добре организирана мрежа от трафиканти, които прехвърлят мигрантите в западните държави. За разлика от миналогодишните мигранти, които на практика не знаеха къде се намират тук сега става въпрос за лица, които са много добре информирани, знаят къде се намират и се движат на групи от еднакъв социален произход, каза един от следователите и уточни, че през последните месеци мигрантите все повече използват маршрута на жп-линията София-Пирот.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.