Български фонд проби в САЩ

Първият български хедж фонд Golden Spirit Asset Management успешно проби в САЩ. Компанията стартира дейността си през 2014 г. с капитал от 62 млн. долара, а зад успехите й стоят двамата финансови експерти и анализатори - Йордан Моллов и Кирил Джабаров.

Устойчивостта на Golden Spirit се дължи на добрите анализаторски умения, които притежават собствениците, както и опитът, който придобиват в началото на кариерите си в меката на финансовите пазари.

„Да се задържиш и да бъдеш сред едни от най-добрите на Уолстрийт изисква, не само много упоритост, а и непрестанно следене и анализи на ежесекундно променящата се среда на фондовата борса“, споделя Йордан Моллов.

Компанията се специализира върху инвестиции в акции, облигации, суровини, и други финансови инструменти на всички клиенти, които по американските закони са състоятелни.

Оншорната част на хедж фонда е в щата Делауер, а офшорната – на Кайманите, като целите са клиенти от Централна и Източна Европа, както и от обширния американски пазар.

Администрацията на фонда е позиционирана в Манхатън, а отговорността за управлението е делегирана на един от най-добрите експерти от Уолстрийт в търговията с акции, облигации и ценни книжа. Главният брокер на компанията е известен в цял свят авторитет, който инвестира акции главно на американския пазар.

Вече трета година Golden Spirit Asset Management се концентрира върху най-добрите си идеи и използва цялата капиталова структура, за да създаде благоприятна комбинация между риск и печалба.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес