Български фотографи с престижни награди гостуват в ГХГ-Пловдив

Български фотографи с награди от престижни международни конкурси гостуват от днес в Градската художествена галерия (ГХГ) на Главната улица в Пловдив. Градът под тепетата е от днес домакин на третото представяне пред родна публика на пътуващата изложба след успеха й в София и Варна.

До края на септември на втория етаж в Залите за временни експозиции на ГХГ посетителите могат да видят снимки на 43-ма от най-добрите родни фотографи. Сред тях са фоторепортерът на Reuters Стоян Ненов – първият българин, носител на наградата „Пулицър“ в категорията за „Снимки от горещи новини“, Мартин Чичов – носител на престижната наградата на Nikon за екшън снимката от средата на 90-те, отразяваща зараждащата се скейт и стрийт култура в България, Надежда Павлова – отличена с награда от Международния олимпийски комитет (МОК) за снимката ѝ от връх Тодорка.

Сред снимките е и портрет на Симеон Сакскобургготски, заснет от Георги Богданов и Борис Мисирков и получил специалната награда на журито Grand prix de la découverte в Париж и много други. При засилен интерес от страна на пловдивската културна общественост фотоизложбата бе открита от Гергана Мудова от фондация МУСИЗ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура