Български хеликоптер продължава да помага при потушаването с пожарите в Македония

Снимка: Pixabay/Архив

Пожарът в близост до Требовле при Македонски Брод, все още е активен. В потушаването му се включват пожарникари, хеликоптери на армията на Македония, както и хеликоптер, пристигнал от България. Според последни данни пожарът се е приближил до село Лутоец, от което са евакуирани хора, съобщава македонската медия "Локално".

От македонския Център за управление на кризи сочат, че българският хеликоптер ще остане, докато има нужда от него.

"Вчера на координационен съвет, на който присъстваха представители от Центъра, от Дирекцията за издирване и спасяване, от Инспекцията по горите, от Министерството на транспорта и съобщенията бе прието предложение да поискаме помощ от България, че единствено в нея, от всички съседните страни, няма пожари, след като по-рано решихме, че ни е необходима международна помощ. Правителството прие предложението на координационния съвет и тази сутрин пристигна един хеликоптер с екипаж ", заяви Надица Въчкова, говорител на Центъра за управление на кризи.

Освен пожара при Требовле , горящ от 14 дни, активен е и новият горски пожар между селата Девич и Грешница, горят сухи дървета по склоновете на Горна Якубица и Велес.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа