Български шофьор е задържан във Франция заради мигранти в камиона

Наш шофьор е задържан във Франция с обвинение за трафик на мигранти. В момента Валентин Янчовски е в ареста, след като в товарния му камион полицията е открила четирима мигранти, съобщи БТВ. Близките му са категорични, че той не е трафикант.

Сигналът за случая дойде от врачанската транспортна фирма, за която мъжът работи. Янчовски натоварил стока от Лион за Белгия, като на 20 април бил задържан – в камиона полицаите намерили семейство с две малки деца.

На 30 километра от границата с Белгия Валентин спира за почивка. Следващите четири часа джипиесът показва, че камионът не се движи. Връзка с шофьора няма и от фирмата-превозвач изпращат негов колега от Белгия да провери какво става.

„Той ни каза, че има две полицейски коли при камиона, който търсим, вижда, че Валентин Янчовски е задържан и е с белезници”, разказа собственикът на фирмата Емил Цветков. Едва на следващия ден позволяват на Валентин да се обади на шефа и семейството си. Разказва им какво се е случило и че в ремаркето са открити мъж и жена с две малки деца.

„Каза, че е задържан и че нещата май се усложняват, това бяха неговите приказки, защото са намерили семейство в камиона. Той е такъв перфекционист, че не на сто, на хиляда съм сигурна, че не е знаел”, категорична е съпругата му Оля Янчовска.

По думите на собственика на фирмата, при спиране на бензиностанция е бил правен полицейски контрол, като мигрантите започнали да бият по стените на ремаркето.

Семейството на Валентин се надява мъжът да бъде освободен и да се прибере у дома със свалено обвинение.

От консулството в Париж са заявили, че работят по случая и тече разследване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България