Българско вино се нареди сред най-добрите в света

Face-to-Face Совиньон блан на New Bloom Winery шашна винени експерти в САЩ

Журито на международния конкурс Los Angeles International Wine Competition класира българско вино сред най-добрите в света. F2F от сорта Совиньон блан, реколта 2017 г., произведено от New Bloom Winery бе отличено с най-високата възможна награда “Best of Class”. Отличието се присъжда само на най-добрите за съответната категория, които имат златен медал и са оценени с между 90 и 100 точки. С този приз бяха удостоени само 5 вина от целия свят от сорта Совиньон блан. Родната изба спечели още златен медал от Лос Анджелис за своето червено вино New Bloom Регент. PIXELS розе е със сребро, а бронзови медали получиха PIXELS Каберне Совиньон и Face-to-Face розе.

Тази година на Los Angeles International Wine Competition участваха 2 921 вина от 885 производители. Общо 18 държави, между които Аржентина, Австралия, Бразилия, Чили, Франция, Италия, Нова Зеландия, Южна Африка, Испания, САЩ и други, изпратиха проби в състезанието. Журито от 70 международни експерти оценяваше вината със слепи дегустации по 100-точкова система. „Вярваме, че призът е стъпка напред в разпознаването на България като висококачествен производител. Да надделееш над такава сериозна конкуренция с толкова познат сорт като Совиньон блан, е истински успех и показва потенциала на тероара и отличните климатични особености, които дават възможност на винарите у нас да правят наистина фантастични вина “, коментираха от екипа на New Bloom Winery. Избата се справя много добре в постигане на добро съотношение между качество и цена благодарение на хората, които стоят зад производството на виното - професионалисти, отдадени със страст на работата си. Модерната винарна е разположена в сърцето на Тракийската низина - район, който бе класиран на престижното второ място в световната класацията на Wine Enthusiast за винени пътешествия за 2017 г.

Face-to-Face Совиньон блан е едно от двете най-нови попълнения във високия клас вина на New Bloom Winery. Другото ново вино под същата марка е розе от сортовете Каберне Совиньон и Марселан, което е с бронзов медал от Лос Анджелис. Най-новите вина на New Bloom Winery отговарят и на очертаваща се световна тенденция към чистите, свежи вина без „нахално“ присъствие на дъба. Това е поредното отличие за новите попълнения в серията F2F и за избата от Съединение. Само от началото на годината F2F Совиньон блан вече има сребърни медали от Mundus Vini 2018 и от Vinalies Internationales 2018. А другото високо отличено вино от Лос Анджелис – едноименното New Bloom Регент е със златен медал Mundus vini 2018, сребърен от Vinalies Internationales 2018 и златен медал на Винария 2018. На Световното по вино – Concours Mondial de Bruxelles родната винарна грабна общо пет отличия, две от които златни за розетата в сериите PIXEL и New Bloom. Очаква се двете нови вина в серията Face-to-Face Совиньон блан и розе да излязат на пазара у нас до края на месеца.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес