Българско училище в Чикаго събира средства за собствена сграда

Снимка: Елена Цанева/БНР

3 800 долара достигна цената на фланелка на Христо Стоичков, включена в търга за набиране средства за закупуване собствена сграда от “Малко българско училище “ в Чикагското предградие Ел Гроув.

Боксовите ръкавици с автографите на Тервел и Кубрат Пулеви обаче бяха продадени за 4 000 долара. Това са част от почти 40 000 долара дарения , които бяха събрани на специалната благотворителна вечер за закупуване сграда на най-голямото от 11 -те български училища в района на Чикаго и Америка, съобщава БНР.

В MБУ се обучават повече от 600 деца. Има и детска градина за най-малките. За своите занятия училището заплаща всеки месец около 10 хил. долара наем. Преди няколко месеца в същия район е обявена за продажба подходяща училищна сграда.

Борда на директорите вижда добра възможност в това и подема инициативата за набиране на средства и закупуване на сградата. Цената е 1млн и 400 хил. долара. Първоначалната вноска трябва да е близо 300 000.

С последните дарения от благотворителната вечер снощи, сумата е вече около 100 000 долара. До необходимите 300 000 има още, но работата продължава.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование