Бързо производство срещу бияча на лекарката от Котел

Срещу 30-годишния мъж, нападнал и ударил лекарката от Спешна помощ в Котел, е образувано бързо досъдебно производство – съобщиха от Районната прокуратура. „Случаят е приоритетен за нас” – казаха още от там. Пострадалата д-р Елена Милева е педиатър с 33-годишен стаж, от няколко години работи в спешната помощ. На последните местни избори бе избрана за общински съветник в Котел, председател е на общинската комисия по здравеопазване.

В балканската община Котел има само един екип за спешна медицинска помощ. В нощта срещу 16 април е получен сигнал за пациентка в котленското с.Тича. Болната била от ромската махала. Изгубила съзнание през деня, но семейството не я отвело на лекар.  Повръщала. Въпросът на д-р Милева защо не са потърсили помощ още през деня отключил неочаквана агресия. Близките извадили мобилни телефони, за да снимат лекарката. Започнали заплахи. Оказало се, че случаят не е спешен и не се налагало болната да бъде отведена с линейка. Лекарката била принудена да напусне къщата под заплахи. Когато тръгнала, последвал удар в задната част на главата й. След това нападателят я блъснал и я съборил на земята.  Бащата на бияча се намесил и предотвратил по-нататъшната саморазправа. Шофьорът веднага подал сигнал на тел.112, обаждането е извършено около 5 ч. сутринта.

30-годишният бияч е бил освободен от ареста, където бе задържан за 24 часа по Закона за МВР. Д-р Милева е уважаван лекар, години наред е лекувала децата от града и общината, включително и нападателя си, когато е бил на детска възраст.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право