Бърз влак помете кола на прелез в Монтанско

Илюстрация: Pixabay

Тялото на жена от автомобила излетяло на 10 метра

Бърз влак от Видин за София е ударил лек автомобил на релсите между монтанските села Крива бара и Дъбова махала, съобщи BulNews.bg. Съоръжението е без бариери, като преминаването през него се регулира с монтирана светлинна сигнализация. Техниката е работела и е показвала, че е необходимо да се изчака и да не се преминава, но шофьорът не се е съобразил с подадения сигнал.

Ударената кола е с все още неустановена марка, била управлявана от 38-годишния Кирил Стефанов от видинското село Динково. Той тръгнал да минава през ж.п. прелеза от Крива бара към Дъбова махала. По неофициална информация водачът има шофьорска книжка от 20 дни. Ударът е бил толкова силен, че пътуващите във влака видели автомобилът да лети във въздуха покрай прозорците им.

При тежкия инцидент е загинала возещата се на предната дясна седалка жена. По неофициална информация тя е от видинското село Дреновец и работи в София като медицинска сестра. Тялото на жертвата е летяло десетина метра и е намерено в тревата край релсите.

Линейка е закарала шофьора в болница, като на този етап неговото здравословно състояние е добро.

На мястото на катастрофата има пожарни и патрули на полицията. Пътят е временно затворен, докато дежурните дознатели работят по инцидента.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България