Бътън става „капитан” на Honda

Civic Type R ще чупи рекорди по писти в Европа

Jenson Button in the garage.

Световният шампион във „Формула 1” за 2009 г. Дженсън Бътън е „капитанът” на новосформирания дриймтим на Honda за акция по чупене на рекорди, наречена Time Atack 2018. Английският пилот предвожда респектираща селекция от майстори на високите скорости, които ще атакуват с новия модел Civic Type R най-добрите времена на култови европейски писти. За тази задача в отбора на Honda са включени състезателите от световния шампионат за туристически автомобили Тиаго Монтейро (Португалия) и Естебан Гериери (Аржентина), както и белгиецът Бертран Багет, който заедно с Бътън кара Honda NSX в сериите Super GT.

Honda at 2018 Geneva Motor Show

Четиримата „самураи” на японската марка имат задачата да направят най-бързите обиколки със сериен автомобил с предно предаване на пистите в Силвърстоун (Великобритания), Спа (Белгия), Ещорил (Португалия) и др. Същата акция Honda предприе и през 2016 г. с предишния Civic Type R.

HONDA CELEBRATES 25 YEARS OF TYPE R AND FIREBLADE AT GOODWOOD FESTIVAL OF SPEED

Новият модел Type R претендира за най-доброто представяне в сегмента на компактните хечбеци с предни задвижващи колела – както на писти, така и по масови пътища. Автомобилът има лек и здрав корпус, нисък център на тежестта и ювелирна система на окачването, която улеснява бързото движение в завои. Бензиновият турбо двигател с обем 2,0 л развива върхова мощност от 320 конски сили при 6500 оборота и въртящ момент от 400 Nm в диапазона от 2500 до 4500 оборота. Максималната скорост е 272 км/ч, а ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 5,6 секунди.  През април 2017 г. новият Type R стана най-бързата серийна кола с предно предаване на митичната северна отсечка на пистата Нюрбургринг.

2017 Honda Civic Type R

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили