Бъчварова: МВР може да назначи допълнително 600 полицаи за охрана по границата

Снимка: Архив

МВР може да назначи допълнително 550 служители в областните дирекции за борба с битовата престъпност и още 600 полицаи – по охрана на границата. Това съобщи във Варна министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова, предаде БНР. По думите й, това ще става при предварителни заявки, а назначенията на новите хора ще е с открита процедура, а не с конкурс.

Бъчварова определи случая с арестуваните за вземане на подкупи петима митничари от пристанище Варна като емблематичен за  борбата с корупцията:

“Категорично много добра работа. За митничарите вече има хора с постоянни мерки. Мисля, че е емблематично за начина, по който се работи по отношение на борбата с корупцията. Като министър знам, че с едно замахване не могат да се решат такива дълбоки проблеми. Този случай е показателен за начина, по който се работи. Надявам се резултатите да го докажат и да бъдат показателни на всички други места, на които има такива случаи и да бъде един еталон за работата на колегите.”

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.