Бъчварова: МВР не може да намали жертвите и пострадалите на пътя без широка обществена подкрепа

"МВР не може да намали жертвите и пострадалите на пътя без широка обществена подкрепа", това каза вътрешният министър Румяна Бъчварова по време на заседание на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата, съобщават от вътрешното министерство.

На заседанието, председателствано от министъра на вътрешните работи, присъстваха заместник-министрите на МВР Цвятко Георгиев и Филип Гунев, както и представители на министерствата на транспорта, информационните технологии и съобщенията, на здравеопазването, на образованието, на БЧК и на СБА. Началникът на отдел „Пътна полиция“ в ГД „Национална полиция“ комисар Бойко Рановски представи статистика за пътно-транспортните произшествия и жертвите при тях от началото на годината до 30 септември 2016 г.

Данните не само очертаха обективната картина на състоянието, но и потвърдиха предприетите от МВР мерки и усилията за промяна в Закона за движение по пътищата, посочи министър Бъчварова. Тя изрази категоричното мнение, че без широка обществена подкрепа МВР не може да постигне желаните резултати за намаляване на пътно-транспортния травматизъм.

В дискусията по представения проект, представителят на БЧК подчерта, че на 16 ноември организацията отбелязва Деня на пешеходци без жертви на пътя с открити уроци в училищата и допълни, че целта на събитието е запазване на човешкия живот.

На заседанието бе прието и предложението за отбелязване на Световния ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортните произшествия на 20 ноември т. г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България