Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Бъчварова: МВР не може да намали жертвите и пострадалите на пътя без широка обществена подкрепа

Снимка: Министерство на вътрешните работи

“МВР не може да намали жертвите и пострадалите на пътя без широка обществена подкрепа”, това каза вътрешният министър Румяна Бъчварова по време на заседание на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата, съобщават от вътрешното министерство.

Снимка: МВР
Снимка: МВР

На заседанието, председателствано от министъра на вътрешните работи, присъстваха заместник-министрите на МВР Цвятко Георгиев и Филип Гунев, както и представители на министерствата на транспорта, информационните технологии и съобщенията, на здравеопазването, на образованието, на БЧК и на СБА. Началникът на отдел „Пътна полиция“ в ГД „Национална полиция“ комисар Бойко Рановски представи статистика за пътно-транспортните произшествия и жертвите при тях от началото на годината до 30 септември 2016 г.

Данните не само очертаха обективната картина на състоянието, но и потвърдиха предприетите от МВР мерки и усилията за промяна в Закона за движение по пътищата, посочи министър Бъчварова. Тя изрази категоричното мнение, че без широка обществена подкрепа МВР не може да постигне желаните резултати за намаляване на пътно-транспортния травматизъм.

Снимка: МВР
Снимка: МВР

В дискусията по представения проект, представителят на БЧК подчерта, че на 16 ноември организацията отбелязва Деня на пешеходци без жертви на пътя с открити уроци в училищата и допълни, че целта на събитието е запазване на човешкия живот.

На заседанието бе прието и предложението за отбелязване на Световния ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортните произшествия на 20 ноември т. г.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Ма “шматко” загубена!!!! Ами попитайте ги как го правят германците, англичаните, холандците, французите, гърците, и още, и още, че там ИМА РЕД ПО ПЪТИЩАТА, МА!!!! А ако не искат да ви кажат, пратете няколко човека да им откраднат законите и разпоредбите, за това поне хора имаме колкото искаш!!!!

Отговорете