Мач на кило кръв и метър кожа

“Левски” без загуба вече 21 години

Царица Елеонора се поболява на фронта Дължим спасяването на Боянската църква на втората съпруга на Фердинанд

На 25 април 2018 да почерпят

Д-р ист. Николай Панайотов: Притежаваме единствената в света колекция от ритуални ножове за обрязване Откритият във Варненския халколитен некропол „златен фалос“ всъщност е предпазител /превръзка/ след обрязването

Пускат ток на най-богатите Електрическото „сърце” на най-луксозния SUV издържа 50 километра

Германският министър на външните работи нарече Асад “безчовечен” в реч в ООН

Полицията спря шествията на феновете

Тома Биков: ГЕРБ не се страхува от президента

Ген. Румен Миланов: Колкото по-шумен е един арест, толкова повече грешки се допускат

Арестуваха босненски гражданин с автомобил, пълен с оръжия в Италия

Еманюел Макрон: Франция и САЩ ще работят за ново ядрено споразумение с Иран

Съвместна проверка на плаж „Делфин“ направиха експерти от РИОСВ – Бургас и Министерството на туризма

Лиляна Павлова: Готови сме за клуба на развитите страни

Виетнамците се завръщат Десетки студенти от далечната страна ще се трудят в "Албена"

Бъчварова за седемте екстрадирани турци: Няма нито едно нарушение по процедурата

Вътрешният министър Румяна Бъчварова даде брифинг

Никой не може да даде доказателство в България един човек гюленист ли е, ердоганист ли е, привърженик на ПКК ли е, терорист ли е. Това каза министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова пред журналисти във връзка с 7-те турски граждани, установени на ГКПП “Дунав мост” край Русе и предадени на турските власти.

По думите й всичко, изпълнено по случая, който се обсъжда в последно време, е по законите, по които страната ни работи. “Няма нарушение на нито една законодателна процедура“, допълни тя и посочи, че от страна на турските граждани има два пъти нарушаване на границите ни.

„В такива случаи процедурите са няколко, които също са били спазени. Тези хора трябва да поискат право на убежище в България, ако бягат от политически репресии“, коментира министър Бъчварова и уточни, че тези граждани са имали два пъти такава възможност – веднъж пред румънските власти и веднъж пред българските. Тя поясни, че това не е направено. По думите й, ако човек бяга от политически репресии, най-логично е да се поиска убежище в първата държава.

„Не е редно в България да правораздаваме по тази тема. Затова процедурата е много ясна“, добави Бъчварова. Тя обясни, че при опита им за второ преминаване през българската граница на ГКПП “Дунав мост”, те са били с редовни турски документи, с които не могат да влязат в България, но в Европа това може да се случи.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.